Psykolog-hjelp

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk- Rosenborg 3- 0. - Jahn Teigen skal ha sin store del av æren for at dette gikk så bra, sier kaptein André Flem etter nedsablingen av Rosenborg i går. På invitasjon fra Jan Åge Fjørtoft kom Teigen inn i garderoben før kampen og hjalp hjemmelaget til å senke skuldrene.

- Det var Jan Åge som fiksa dette. Teigen kom inn til oss og snakka litt fjas. Vi flira litt. Så snakka han litt om den spesielle atmosfæren før kamper som han liker så godt. Blant annet viste han til sine opplevelser med Eik Tønsberg. Etterpå snakka han noe om et lag fra Østerrike. Det skjønte vi ingenting av. Til slutt viste han fram en skeiv finger. Da storflirte hele gjengen. Så gikk han, sier André Flem til Dagbladet.

Etterpå gikk Stabæk-gutta glisende ut til oppvarminga, myke og gode etter «psykologens» hjelp.

I Stabæks spillergruppe er det nemlig tjukt av Prima Vera-fans.

- Det eneste vi angrer på nå etterpå er at vi ikke fikk ham til å ta en sang, sier Flem.

Harket neste?

I garderoben før Molde-kampen sist helg gjorde Jan Åge Fjørtoft også et psykologisk stunt.

- Han fikk med seg tre mann for å vise at det ved tankekraft går an å løfte en mann bare ved hjelp av to fingre. De la hendene oppå hverandre en etter en, og til slutt gikk André Muri, som er en av lagets tyngste spillere, rett til værs som et skudd, sier Flem.

Slik gjør de det i Stabæk. Og det hjelper noe aldeles voldsomt. I Molde ble det 4- 1-seier. I går ble det 3- 0 mot Rosenborg. Det hadde ikke vært noe å si på om Stabæk vant med det doble.

- Vi kunne vunnet med seks mål, sier Flem, som mener at Jan Åge Fjørtoft med Teigen har lagt lista høyt foran neste kamp.

- Han snakker om å hente inn Morten Harket, sier Flem.

- Sviktet mentalt

Og kanskje bør Rosenborg gjøre som Stabæk. Etter tre kamper uten seier (uavgjort mot Lyn og Lillestrøm og tap i går) mener Nils Arne Eggen at gutta hans er inne i en durabelig formsvikt.

- Det er bærerne i laget vårt som svikter. De er ikke gode nok mentalt når det butter imot, sier Eggen.

- Hvorfor skjer det?

- De er så vant til å vinne.

Sier Eggen.

Trioen Erik Hoftun, Roar Strand og Bent Skammelsrud er de såkalte bærerne av RBK-kulturen.

Hoftun: - Det har aldri vært styrken vår å slå tilbake når det butter imot. Slik har det vært lenge, synes jeg.

Skammelsrud: - Vi har vært vant til at ting går av seg sjøl. Mentaliteten har vært at det ordner seg til slutt. Men når laget ikke er i form, så gjør det ikke det.

Strand: - Vi er tydeligvis inne i en down. Nå må vi bare beholde humøret i gruppa, sier Strand.

Allerede onsdag er det ny kamp for RBK. De møter Hødd på bortebane. Som spilte 2- 2 mot Mandalskameratene i går.

- Det hadde vi også gjort i dag, sier Hoftun.

Andresen i storform

For Martin Andresen var det bare lutter glede og ingen galgenhumor i går. Sammen med Tobias Lindroth løp han RBKs midtbane i senk, og imponerte Nils Johan Semb på tribunen. Sistnevnte hadde egentlig tenkt å se Hassan el Fakiri for Lyn mot Tromsø på Ullevaal, men ble så heftet av stor kø inn fra Åsgårdsstrand at han valgte Stabæk istedenfor. Der benket han seg ned sammen med psykolog Teigen.

På spørsmål fra Dagbladet innrømmer Martin Andresen at han har lagt jåleriet med ballen bort, og satset bevist på å utvikle duellstyrke, løpskapasitet og defensiv disiplin.

- Dette er noe jeg har med meg fra tida i England, sier han.

Stabæk-trener Gaute Larsen sto igjen til sist i Stabæk-garderoben som den aller største helten i går. I går var det nøyaktig en måned siden Stabæk tapte 8- 1 for Brann i Bergen.

- Vi har ikke gjort noe hokuspokus. Bare fått spillerne til å jobbe knallhardt og fått tilbake trua på 4-4-2. Nå tar vi Raufoss i cupen på onsdag også.

<B>KNUSTE ROSENBORG: 12. mai 1996 var sist Rosenborg tapte med tre mål i norsk eliteserie. I går skjedde det igjen. Her har Marel Baldvinsson nettopp gitt Stabæk ledelsen 2-0 og RBK-spillerne fortviler.
<B>FORMSVIKT:</B> - Det er bærerne våre i laget som svikter, forklarte Eggen etter stortapet mot Stabæk. Erik Hoftun (på benken), Roar Strand og Bent Skammelsrud er bærerne i laget i følge Eggen.