VOKSEN: Nicklas Bendtner har blitt boksen, mener psykolog. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
VOKSEN: Nicklas Bendtner har blitt boksen, mener psykolog. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

Psykologen om Bendtner: - Han har begynt å tenke

Mener den danske stjernen har blitt voksen.

(Dagbladet): Nicklas Bendtner ble tidlig satset på av Arséne Wenger i Arsenal og ble omtalt som den neste store danske stjernen.

Stjernestatusen har targetspissen virkelig tatt innover seg, men prestasjonene har ikke alltid stått i stil med hans arrogante stil.

I høst ble Danmarks mest kjente fotballspiller vraket til landslaget. Det kan ha vært vendepunktet for den kontroversielle spissen.

En rekke danske eksperter mener nå at 27-åringen omsider har blitt voksen.

- Det er tydelig at Nicklas har blitt mer moden og voksen. For noen personer tar den prosessen litt lengre tid enn andre. Det virker som han har begynt å reflektere og tenke over ting, sier sportspsykolog Erik Østenkjær til Exstrabladet.

- Han er en helt spesiell og annerledes type, som det sjeldent er plass til i dansk fotball, legger han til.

Det virker å være bred konsensus om at Bendtner har blitt mer moden.

- Han har fått en annen holdning. Det virker som han er mer moden nå, det gjelder både på sosiale medier og ellers i livet. Nå virker han også å være i bedre fysisk form, mener fotballekspert i Kanal 5 og 6, Morten Bruun.

- Jeg klapper i hendene for at Nicklas har funnet seg en tysk klubb. Jeg tror det har hjulpet på holdningen og mentaliteten. Han trener bedre nå, mener landslagstrener Morten Olsen.

SPESIELL: Nicklas Bendtner har ikke alltid fremstått like moden og voksen. På dette bildet tok av han seg shortsen litt vel tidlig - på vei inn i garderoben. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
SPESIELL: Nicklas Bendtner har ikke alltid fremstått like moden og voksen. På dette bildet tok av han seg shortsen litt vel tidlig - på vei inn i garderoben. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer