Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pubeier malte over Hjallis & co

- Vandalisme, sier skøytelegenden.

GAMLE DAGER: Her går Hjallis inn til tredjeplass i NM på Hamar i 1956. Foto: NTB/Scanpix
GAMLE DAGER: Her går Hjallis inn til tredjeplass i NM på Hamar i 1956. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Mer enn 100 autografer til berømte skøyteløpere og andre idrettshelter har prydet peismuren i lokalene til skøytepuben Siste Indre i Hamar.

Men nå har pubeieren malt over veggen og alle autografene til folk som Hjallis, Kees Verkerk og Johan Olav Koss.

- De vet ikke hva de har gjort. Meningen var jo at autografene skulle stå der for bestandig. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan gå til slik vandalisme uten å få dårlig samvittighet, sier en opprørt Hjallis til nrk.

Antikvar Kari Lindtoft ved Hedmarksmuséet mener det er kulturvandalisme.

Men pubeieren mener hun var i sin fulle rett til å gjøre dette fordi puben flyttet til nye lokaler. De kopierte navnetrekkene fra peismuren på den gamle puben og tegnet dem opp på nytt i de nye lokalene i Strandgata i byen. Så ble originalene malt over.

- Vi hadde en avtale med gårdeieren Hamar Media om at konseptet Siste Indre var vårt. Vi syntes det var viktig å sette sluttstrek og at det var naturlig å male over peisen, sier Helle Jordbræk.

Nå kan saken havne i retten, men først skal Hamar Media og Helle Jordbræk i Siste Indre møtes i forliksrådet 15. desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media