Fotball-EM

Pubkaos: - Avvist 30 steder

Jacob Mouritsen (25) og den danske supportergjengen i England ville bare nyte noen pils før kampen. Det skulle vise seg å bli vanskelig.

FULLE PUBER: Danskene i London sleit med å finne steder å lade opp til semifinale i EM. Så kom redningen. Video: Jacob Mouritsen / Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

- Når danskene ikke kan reise, skal vi stå ekstra på. Det er euforisk her nå, sier Jacob Mouritsen til Dagbladet om stemningen i England på kampdagen.

Etter seieren mot Tsjekkia i kvartfinalen opprettet Mouritsen sammen med noen kompiser Facebook-gruppen «Danskerne overtager London» for fans som er i landet.

Målet med gruppen er å samle danskene i hovedstaden, men Mouritsen forteller at det har vært utfordrende å finne et sted å huse supporterne.

- Vi var vel i kontakt med 20-30 barer, men ingen ville slippe oss inn, vi visste ikke hva vi skulle gjøre, sier dansken.

FESTKLARE: Jacob Mouritsen og de danske supporterne er klare for fotballkamp i London. Her fra Amsterdam, før åttedelsfinalen mot Wales. Foto: Privat
FESTKLARE: Jacob Mouritsen og de danske supporterne er klare for fotballkamp i London. Her fra Amsterdam, før åttedelsfinalen mot Wales. Foto: Privat Vis mer

I et siste desperat forsøk tok danskene kontakt med baren Vinegar Yard, som egentlig var full, men lokalet virket mer begeistret for danskene, enn egne landsmenn.

- De kastet britene ut for at vi skulle komme. Det var veldig hyggelig, og vi skal være 700 personer der inne til klokka 17. Etter det skal vi ut å lage stemning og komme tidlig inn på arenaen.

Danske DR omtalte saken om Mouritsen først.

FULL FEST: Det tok helt av i København da danskene tok seg videre til kvartfinalen i EM. Video: NTB Vis mer

- Heldig

Til vanlig bor Mouritsen i Sheffield, hvor han studerer. Det er rundt 260 kilometer nord for London.

Mouritsen var også til stede på åttedelsfinalen mot Wales i Amsterdam, og dro etterpå tilbake igjen til studiestedet. Det var derfor stor glede da de «røde og hvide» gikk videre til semifinalen på Wembley.

- Karantenen min gikk ut i går, så jeg føler meg heldig som får dra på kamp, og være en del av denne folkefesten.

SLET: Jacob Mouritsen og de danske supporterne hadde problemer med å finne et sted å være før kampen mot England. Foto: Privat
SLET: Jacob Mouritsen og de danske supporterne hadde problemer med å finne et sted å være før kampen mot England. Foto: Privat Vis mer

Lyttet ikke til bønn

Det er tidligere kjent at dansker som kommer til England må i ti dagers karantene, også hvis du er fullvaksinert. Det har hindret invrige fans å komme over dammen for å se laget sitt.

- Vi håper at Boris Johnson (Englands statsminister) våkner opp og gir adgang til mange tusen danske supportere, sa trener Kasper Hjulmand da det ble klart at Danmark skulle til semifinale.

Johnson har ikke hørt Hjulmands bønn, og DBU kunne ikke før på kampdag fortelle at den danske Wembley-andelen var utsolgt.

- Jeg synes det er en stor skam at de ikke kan komme inn. De har reist Europa rundt og støttet mer enn aldri før, så får de ikke oppleve et så stort øyeblikk, sier Mouritsen.

IKKE INVITERT: Danske supportere må i ti dagers karantene om de drar til England. Dermed er det omtrent bare de som bor i landet som kan dra på kamp. Foto: AP
IKKE INVITERT: Danske supportere må i ti dagers karantene om de drar til England. Dermed er det omtrent bare de som bor i landet som kan dra på kamp. Foto: AP Vis mer

Lei av uttrykk

Mouritsen understreker igjen at de som er til stede i London, skal gi alt for å få laget til å yte sitt beste.

- Folk er virkelig klare til å stå på i dag. Stemningen er allerede veldig god og det er høy musikk og øl i sving allerede, forteller dansken onsdag formiddag.

Og selv om danskene har vært en overraskelse for mange dette mesterskapet, skal ikke reisen stoppe nå.

- Jeg er så lei av det «coming home»-tullet. Nå er vi her, og da skal vi vinne. Det blir nok en tøff kamp, men vi har god tro på våre «drenger».

Danmarks keeper Kasper Schmeichel ble også spurt om ordtaket, og hva han tenkte om å stoppe engelskmennenes store drøm.

- Har det noengang vært hjemme? Dere har vel aldri vunnet. For å være ærlig bryr jeg meg lite om det engelske landslaget, sa Schmeichel på pressekonferansen før kampen.

REAGERER: Håvard Lilleheie er kritisk til reporteren som intervjua Kasper Schmeichel på pressekonferansen før kampen mot England. Video: Rødt Kort Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer