Publikum boikottet Wimbledon

Wimbeldons tilskuere møtte bare opp for å pipe ut laget sitt under serieåpningen i går. Keeperen måtte selv klatre opp på tribunen for å hente ballen. Det var ingen andre der.

Wimbledons tilhengere boikottet klubbens sesongåpning mot Gillingham lørdag. Selhurst Park var nesten tom da hjemmelaget tapte 0-1.

Tilhengerne er forbannet over at klubbens norske eiere vil flytte Wimbledon til Milton Keynes et stykke nord for London, og har vendt klubben ryggen til fordel for den nystartede amatørklubben AFC Wimbledon.

Mens Bjørn Rune Gjelsten ble hyllet av et stort publikum da han vant tidskjøringen i offshore-VM i Oslo lørdag, var scenen en helt annen da den engelske fotballklubben hans sesongåpnet.

Hundrevis av sinte Wimbledon-tilhengere møtte opp bare for å demonstrere utenfor stadion. Hjemmelagets spillerbuss ble møtt med skjellsord og knyttede never, ingen hyggelig opplevelse for Trond Andersen og de andre Wimbledon-spillere. Alle som kom for å se kampen ble oppfordret til ikke å gå inn.

Det offisielle tilskuertallet var 2476, men Wimbledon-supporterne hevder at man da har talt billettkjøpere som valgte ikke å gå inn på stadion. Noen få hundre Wimbledon-fans valgte å se kampen, de fleste på tribunene heiet på Gillingham.

Så tomt var det på stadion at Gillingham-keeper Jason Brown måtte klatre opp på tribunen for å hente ballen etter et skudd. Det var ingen tilskuere som kunne kaste den ned til ham.

Guy Ipoua scoret kampens eneste mål på en keeperretur og sørget for at dagen ble virkelig helsvart for Wimbledon.

(NTB)