SLO FILIPPINENE  Aprilia Santini Manganang og hennes lagvenninner på det indonesiske landslaget fikk en enkel dag på jobben mot Filippinene.  Foto: NTB Scanpix
SLO FILIPPINENE Aprilia Santini Manganang og hennes lagvenninner på det indonesiske landslaget fikk en enkel dag på jobben mot Filippinene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Publikum buer og motstanderne krever kjønnstest av Aprilia (23)

- Det er klart de sårer meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Daggbladet): Den indonesiske volleyballspilleren Aprilia Manganang (23) har fått mye oppmerksomhet før og under Southeast Asian Games - som nylig startet.

Før lekene startet krevde det filippinske forbundet at hun skulle ta en kjønnstest. De hevder hun ser ut som en mann - og ikke kunne spille volleyball for kvinnelandslaget.

Avvist Forespørselen ble avvist av styret i lekene - men det stoppet ikke tilskuere fra å bue på henne under åpningskampen mot, ja nettopp, Filippinene.

Indonesia vant kampen - og etterpå ble Aprilia spurt om testen:

- Jeg er klar til å ta den.  Jeg har ingenting å skjule. Jeg er bare skapt den måten jeg er, sier hun til Abs-cbnnews.

Volleyballspilleren vil ikke bruke krefter på å gå etter de som har kommet med de sterke anklagene:

- Det er klart det sårer meg, men folk baserer seg bare på utseendet mitt.  Jeg visste det kom til å bli reksjoner fra noe land, men jeg var mentalt forberedt på det. Uansett hva som skjer vet jeg at jeg har mange som støtter meg, sier Aprilia.

Hun fortsetter:

- Anklagene motiverte meg til å spille enda bedre.

- Ubegrunnet I et intervju forklarer den filippinske treneren Ricky Palou at de ba om kjønnstesten for å være på den sikre siden.

Det får Indonesias trener Hanny Sidik Surkatty til å rase:

- De går langt over streken. Det er ubegrunnet. Jeg kunne ha gjort det samme basert på synet - men det er å gå langt over streken, sier han til Abs-cbnnews.

Manganang er langt fra den første kvinnen som har fått oppmerksomhet på grunn av utseendet:

Fridrettsstjernen Caster Semeny ble tvunget til å ta en kjønnstest i 2009,  etter hun blant annet vant VM-gull på 800 meter.  I forbindelse med fotball-VM i Canada ble også flere lag testet.

Santhi Soudarajan har tidligere mistet en sølvmedalje på 800 meter i asiamesterskapet etter hun ble kjønnstestet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer