Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publikum buet da 16-åringen ble byttet ut, da klikket Mjelde

Og så utliknet Sarpsborg like etter ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Start - Sarpsborg 08 3-1.

- Det er veldig morsomt, jeg vil spille fotballkamper og det at han (Mons Ivar Mjelde gir meg sjansen igjen er jeg veldig takknemlig for, sa Start-unggutten Kristoffer Vassbakk Ajer til C More før kveldens hjemmekamp Sarpsborg 08.

16-åringen vet tydeligvis hvordan han skal vise sjefen den takknemligheten.

Ajer dunket nemlig inn Starts ledermål etter drøye 20 minutter i kveld, og det med en volleyperle som virkelig introduserer ham for det norske fotballpublikummet.

Allerede har vi fått se gjennombruddene til folk som Martin Ødegaard, Iver Fossum og Sander Svendsen denne sesongen, og kanskje er Kristoffer Vassbakk Ajer, hentet fra Lillestrøm, det neste navnet vi skal merke oss og eventuelt mase inn i landslagstropper.

Publikum buet - Mjelde skjelte Ungguttens scoring ga også Start momentum i Kristiansand, der bortelaget Sarpsborg 08 hadde vært best de første minuttene.

Etter ledermålet endret det seg fullstendig, og bare en knallgod Duwayne Kerr mellom gjestenes stenger hindret at Start økte ledelsen før og rett etter pause.

Da unge Ajer ble byttet ut etter en drøy time buet hjemmepublikummet, men Mons Ivar Mjeldes beslutning var nok bare et ekko av 16-åringens ord før avspark om at han ikke har fulle 90 minutter på dette nivået i beina.

- Støtt laget, for faen. Ha respekt for det!, ropte en sint Mjelde til sine egne supportere, som forståelig nok ønsket å se mer av sin nye juvel.

- Det er vel følelser, de vil ikke at Ajer skal av, men han er allerede på meg i pausen og sier at jeg skal ha en mann i oppvarming fordi han er sliten. Det må vi ha respekt for, og jeg tror det var riktig, sier Start-treneren til C More etter kampen.

For han var det nok ekstra surt der og da at Sarpsborg 08 bare noen minutter etter utliknet på Sør Arena.

Oppreisning Martin Wiig, innbytter, ladet fra utenfor sekstenmeteren, og en litt tafatt Terje Reinertsen klarte ikke stoppe skuddet nede i sitt venstre hjørne.

Men Start, og mer presist en annen unggutt med lokalpopularitet - Zlatko Tripic -  slo tilbake og roet sjefens puls med to nydelige mål.

Gudmundur Kristjansson var nest sist på ballen før 2-1, da Start rullet opp og Tripic trillet kula i motsatt hjørne. 3-1 var nesten dønn likt, denne gangen var det Amin Nouri som trillet ut til Tripic, og 21-åringen fant nesten akkurat samme nettmaske nede til høyre.

Deane kritisk til dommerne Full oppreisning for Mons Ivar Mjelde, som trolig hadde mer jubel enn piping bak benken på dette tidspunktet.

- Det er enorm lettelse og glede over at vi klarer å slå et godt Sarpsborg-lag. Vi er i ferd med å miste kampen på 1-1, men vipper kampen i vår favør, sier han.

Tre poeng betyr at Start kommer opp på 31 poeng, helt i rygg på nettopp Sarpsborg 08 som har 32 der litt under midten i norsk tippeliga.

- Hør her, spillerne mine er slitne. Men jeg er heller ikke fornøyd med en del av avgjørelsene dommerne gjør her. Jeg så det i kampene i går også, jeg føler at de mindre lagene ikke får rettferdige avgjørelser, en real sjanse, sier Sarp-manager Brian Deane, som var spesielt misfornøyd med gule kort hans spillere fikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!