Historien om Marcus Rashford

Publikum gikk bananas og gamletreneren gråt på tribunen

I en tid da dyre spillerkjøp er en gjenganger i storklubbene, har Marcus Rashford (20) blitt en del av Manchester Uniteds stolte historie når det gjelder utvikling av unge spillere.

ELSKET AV FANSEN: Marcus Rashford feiret med supporterne etter en scoring. Foto: Reuters / Lee Smith
/ NTB Scanpix
ELSKET AV FANSEN: Marcus Rashford feiret med supporterne etter en scoring. Foto: Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Melanie Rashford plukket opp babyen sin og plasserte ham i en stol, samtidig som han sparket med beina og oppspilt tygget på et leketøy. Øynene hans var festet på TVen i familiehjemmet i Withington, men han var ikke interessert i å se på Postman Pat eller Teletubbiene, som andre barn på hans alder.

Det var en fotballkamp som hadde stjålet oppmerksomheten hans. Moren brydde seg ikke, så lenge det ga henne litt stillhet før hun skulle i gang med sitt neste jobbskift som bookmaker.

Marcus var bare sju måneder gammel, men han hadde allerede vist interesse for spillet og tatt sine første steg på reisen mot berømmelse. Han visste det ikke på tidspunktet, det visste heller ikke familien hans, men han var en liten gutt med et ekstraordinært talent, som var i ferd med å starte en 18 år lang reise mot stjernestatusen som kom over natta.

Han reiste ikke alene. Med seg hadde han familien, mentorer, idoler og rivaler som var med på å forme ham på veien fra å være en fotballgal baby til å bli en av de mest spennende talentene i fotballen.

Kastet inn i det

Han ble født 31. oktober 1997, og det yngste medlemmet av Rashford-klanen ble kastet inn i det så fort han kunne stå på egne bein. Han kikket ofte ut fra soveromsvinduet og så brødrene Dane og Dwaine spille med vennene sine i hagen. Den lille gressbanen ble hans første fotballbane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer