<strong>TREDJEPLASS:</strong> Suzann Pettersen slår seg ut av en bunker og inn på den andre greenen under avslutningsrunden i Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i California. På 32-årsdagen måtte hun nøye seg med tredjeplass. Foto: Jeff Gross, Getty Images / AFP / NTB Scanpix
TREDJEPLASS: Suzann Pettersen slår seg ut av en bunker og inn på den andre greenen under avslutningsrunden i Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i California. På 32-årsdagen måtte hun nøye seg med tredjeplass. Foto: Jeff Gross, Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Publikum langs banen sang bursdagssangen for Tutta

- Skulle ønske jeg kunne gitt dem mer å juble for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen (32) fikk ikke oppfylt bursdagsønsket om seier i årets første majorturnering, men golfproffen gledet seg likevel over tredjeplassen i California.

 Tutta fylte 32 år søndag. Hun kjempet om seieren i Rancho Mirage, men måtte se sørkoreanerne Park In-bee og Ryu So-yeon foran seg på resultatlisten.

- Dette kommer sannsynligvis til å være den eneste sjansen jeg får til å vinne en majorturnering på bursdagen min. Jeg vet ikke om det noen gang kommer til å skje igjen, sa den norske golfstjernen, ifølge lpga.com.

Selv om hun ikke endte til topps i turneringen, hadde Pettersen likevel en fin bursdag på golfbanen.

- Det var fantastisk å gå langs banen mens folk gratulerte og sang. Jeg kan ikke takke dem nok. Jeg skulle ønske jeg kunne gitt dem noe mer å juble for, sa hun.

Ni under par Til slutt hadde Pettersen ingen sjanse mot Park In-bee. Oslojenta avsluttet med en 69-runde søndag og endte ni under par. Opp til den sørkoreanske vinneren skilte det seks slag. Ryu So-yeon på annenplass var to slag foran Tutta, som delte tredjeplassen med svenske Caroline Hedwall.

På søndagens sisterunde hadde den norske golfproffen fem birdier, men også to bogeyer.

- Jeg følte jeg fikk en god start og ga meg selv noen gode muligheter. Totalt sett var spillet mitt solid, sa Pettersen.

Dårlig runde Hun ødela mye av seiersmuligheten sin med en svak 2. runde. Etter åpningsrunden var Tutta i delt ledelse, men med tre over par fredag raste hun 21 plasser. Hun spilte seg opp igjen i tetsjiktet med en sterk runde lørdag og lå på delt tredjeplass.

- Du kan ikke vinne majorturneringer med tre gode runder og en dårlig, sa Tutta.

Suzann Pettersen har fortsatt til gode å vinne turneringen i Rancho Mirage. Tre ganger er hun blitt nummer to. Sist gang var i 2010. Suzann Pettersen har vunnet en majorturnering så langt i karrieren. Hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet i 2007. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer