Publikum må redde Brann

Kriserammede Brann har budsjettert med et snitt på 14 000 tilskuere på de tre første tippeligakampene for å redde økonomien fram til sommeren.

I sølvsesongen i fjor gikk i gjennomsnitt 11 600 mennesker på Brann Stadion for å se lagets kamper. Mot antatt svake lag som Moss, Bryne og Sogndal i årets tre første kamper regner klubben med betydelig flere.

Faktisk håper Brann på en tilskuerøkning på mer enn 20 prosent. Ellers så må klubben sette seg enda mer i gjeld ved å bruke et lån på 10 mill. kroner.

- Da har vi så vi klarer oss til et sted ut på sommeren, i verste fall må vi da bruke det konvertible lånet. Det kan vi bruke litt og litt, sier Brann-direktør Bjørn Dahl til Bergens Tidende.

Uansett må Brann selge spillere for 25 mill. kroner i løpet av sesongen. Hvis fansen ikke dukkker opp må klubben trolig aksjonere mer dramatisk og kjappere for å sikre seg pengene de trenger til drift: Mest sannsynlig betyr det salg av stjerner som Thorstein Helstad og Azar Karadas - kanskje til RBK.

- Vi må alltid holde døren åpen. Men nå må seriestarten få all oppmerksomhet. Vi får se hva som skjer i løpet av sommeren, sier Dahl som klager over kritikk mot han og sportslig leder Arne Møller.

- Vi er jo Brann-gutter men blir hengt ut som noen judaser bare fordi vi vil redde klubben vår. Vi er i en veldig vanskelig situasjon. Folk tror det bare ramler penger ut av lommene på rike folk som vil hjelpe oss. Slik er det ikke.

Brann tror i hvert fall ikke det skal bli veldig vanskelig å selge spillere. Mot Hartlepool i England i går satt disse klubbene på tribunen: Liverpool, Newcastle, Aberdeen, Blackburn, Chelsea, Sunderland, Sheffield W, Middlesbrough og Preston.

- Klubber som har vært interessert i våre spillere forsvinner ikke, selv om tidsfristene løper ut. Det er en kontinuerlig prosess, sier Møller til BA.

(Dagbladet.no)