Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publikum reiste seg og gikk. Da snudde Vålerenga kampen

Gikk fra 0-2 til 2-2 etter superinnspurt på tampen av kampen.

GOD START: Flamur Kastrati og Sandefjord fikk en svært god start på kampen mot Vålerenga. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Scanpix
GOD START: Flamur Kastrati og Sandefjord fikk en svært god start på kampen mot Vålerenga. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga - Sandefjord 2-2 (0-1)

Sandefjord jaktet viktige poeng i kampen om overlevelse samt sin første seier i Eliteserien siden april da de gjestet Vålerenga på Intility Arena, søndag kveld.

Det var nok hjemmelaget som var favoritter før kampen, men akkurat i kveld trivdes Sandefjord med å være «underdogs».

Og det tok ikke mange minuttene før Vålerenga havnet bakpå mot gjestene, etter at Ivan Näsberg felte Flamur Kastrati innenfor 16-meteren og fikk straffe.

Kastrati tok straffesparket selv, og selv om Adam Larsen Kwarasey gikk riktig vei, maktet han ikke å stoppet det gode skuddet som gikk opp i vinkelen.

Dermed hadde de nedrykkstruede gjestene fått en pangstart på kampen, og ledet 1-0 før fem minutter hadde gått.

Klønete skudd ga stor sjanse

Utover i førsteomgangen var det gjestene som fikk styre spillet, mens Vålerenga slet.

For Sandefjord stemte det meste, i motsetning til hjemmelaget.

Ikke før det hadde gått 35 minutter kom Vålerengas første sjanse. Skuddet var egentlig av den klønete typen, da Bård Finne fyrte av et særdeles svakt forsøk like innenfor 16-meteren.

Men fotballen er rund, og da Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen forsøkte å stoppe skuddet, fikk han merke at man må være på hugget til enhver tid.

Johansen glapp ballen som da gikk videre forbi keeperen, men Sandefjord var heldige og slapp unna med skrekken da ballen trillet ut like utenfor.

Vålerenga kom litt mer inn i kampen de siste minuttene, men maktet ikke å skape noe godt nok for en utlikning før pause.

TØFF KAMP: Det var mange taklinger i kampen. Her er Sandefjords Flamur Kastrati i duell med Vålerengas Felipe Carvalho. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
TØFF KAMP: Det var mange taklinger i kampen. Her er Sandefjords Flamur Kastrati i duell med Vålerengas Felipe Carvalho. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

- Rotete

Da lagene gikk til pause var det en svært fornøyd målscorer som snakket med Eurosport.

- Vi overkjører dem. Det skulle stått tre, fire-null her, sa Kastrati med et stort glis om munnen.

Vålerenga-spilleren Daniel Fredheim Holm var ikke fornøyd med kampbildet så langt.

- Det er rotete fra vår side. Vi må roe oss ned og få kontroll på ballen. Vi gir den bort for mye og treffer ikke med pasningene, sa Fredheim Holm til kanalen.

Flere store sjanser

Etter hvilen var det Vålerenga som fikk den første, store sjansen. Den kom et drøyt minutt ut i andreomgangen da Amin Nouri dro seg forbi en Sandefjord-spiller på høyrekanten og la inn.

Der ventet Peter Godly Michael og Samuel Kari Fridjonsson fra hjemmelaget, men ingen av de to maktet å stange ballen i mål.

Vålerenga fortsatte å kjøre på utover i omgangen, men Sandefjord forsvarte seg godt mens keeper Johansen reddet flere store muligheter fra hjemmelaget.

Blant annet fikk de blåkledde to cornere på rappen, men Johansen i Sandefjord-målet var viktig i feltet og fikk ryddet unna.

Drømmescoring

Litt mot spillets gang fikk Sandefjord en gigantisk sjanse etter 77 minutter, da innbytter Pontus Engblom hoppet umarkert opp i feltet og fikk hodet på ballen. Dessverre for Sandefjord var stanga i veien.

Men bare minutter senere skulle Sandefjord få uttelling. Mohamed Ofkir dro seg innover i banen fra venstresida, og da ingen Vålerenga-spillere gikk ut for å stoppe ham, fyrte han av.

Ballen gikk opp i det lengste hjørnet, en drømmescoring som var umulig for Larsen Kwarasey å plukke opp.

Annullert og nær annullert scoring.

Flere av hjemmelagets tilskuere reiste seg opp og gikk da 0-2 var et faktum, og med ti minutter igjen av kampen skulle det bli vanskelig å snu for Vålerenga.

Oslo-laget har bare plukket ett poeng på de siste tre kampene, men øynet et lite håp om poeng da Peter Godly Michael reduserte til 1-2 i åpent mål da to minutter gjensto.

Hjemmelaget klarte å sette ballen i mål i det første av seks tillagte minutter, men linjedommeren hadde blåst for offside. Tv-bildene viste at dommerteamet gjorde rett i situasjonen.

To minutter senere satte Felix Horn Myhre ballen bak Sandefjord-keeper Johansen, men Vålerenga måtte vente med å få godkjent målet da dommerteamet måtte konferere med hverandre.

- Tenk på de som gikk hjem. Man skal ikke forlate arenaen før matchen blåses av, konkluderte Eurosport-kommentatoren.

Peter Godly Michael var et stolpeskudd unna å gi 3-2 til Vålerenga, men det endte uavgjort i Oslo mellom de to lagene.

Skuffa Deila og skuffa Kastrati

Etter kampen var Vålerenga-trener Ronny Deila noe skuffa over kampen, til tross for at Vålerenga maktet å ta ett poeng på tampen.

- Vi taper to poeng i dag, det er surt. Jeg er utrolig stolt av at vi kommer inn i kampen igjen etter å ha ligget under 2-0- Vi burde scora på slutten der, sier Deila til Eurosport.

Han kunne fortelle at det var mange følelser i sving etter kampslutt.

- Det blir drøyd over hele banen hele tida. Det er greit, det blir lagt til seks minutter, men det skal ikke være sånn at man drøyer kampen slik. Men vi taper kampen selv fordi vi ikke er på i førsteomgangen. Vi viser hva som bor i oss etter pause, sier Deila.

Også Sandefjords Flamur Kastrati var skuffa.

- Vi har full kontroll og så ... Det er skuffende, ikke mer å si enn det, sa Kastrati kort før han forlot Eurosports journalist.