Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publikum strømmet til ungdoms-OL: - Vi er utrolig fornøyde

Over 200 000 var til stede under lekene på Lillehammer.

SUKSESS: OL-ilden på Lillehammer ble slukket i går. Her fra åpningsseremonien 12.februar. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SUKSESS: OL-ilden på Lillehammer ble slukket i går. Her fra åpningsseremonien 12.februar. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I går kveld ble OL-ilden på Lillehammer slukket, ni dager etter at Prinsesse Ingrid Alexandra tente den. 214 000 tilskuere har gjestet de ulike arenaene i løpet av ungdoms-OL på Lillehammer.

- Vi er slått i bakken av de høye tilskuertallene. På søndag morgen klokken 0900 stod det 1000 personer utenfor Kristins Hall i håp om få billetter til ishockeyfinalen, men vi hadde kun 800 billetter igjen. Det sier litt om den store interessen, sier administreende direktør for Lillehammer 2016 Tomas Holmestad til Dagbladet.

Over 3000 frivillige  Ishockey var den idretten som var mest populær blant tilskuerne. Over 29 000 mennesker fikk med seg hockeykampene som ble spilt i løpet av lekene.

Totalt har det blitt gjennomført 70 medaljeøvelser, og over 3000 frivillige har bidratt.

- Vi er utrolig fornyøde. Alt har gått som det skal, og det har vært herlig å følge disse lekene. Vi har fulgt de frivillige i nesten to år, og den utviklingen de har hatt har vært enestående. I tillegg har vi fått så mange gode tilbakemeldinger fra alle hold, sier Holmestad.


IOC-president Thomas Bach roste arragementet opp i skyene under en pressekonferanse på Lillehammer søndag.

- Disse lekene har vært fremragende på alle måter. Både med tanke på idealene bak ungdoms-OL, og om man ser på det sportslige aspektet, sa han.

- Jeg tror det kom en liten tåre hos IOC-presidenten under avslutningsseremonien, sier Tomas Holmestad.

Fem norske gull Denne uken skal Thomas Bach sette sammen en kommisjon av atleter og olympiske komiteer, sammen skal de finne ut hvordan lekene kan forbedres i fremtiden.

- Over alt hvor jeg har gått, har jeg sett smilende ansikter. Hver og en av dere jeg møtte var fulle av entusiasme. I hele Lillehammer kunne du ta og føle på energien og ånden som Ungdoms-OL bringer med seg, sa IOC-president Thomas Bach i sin tale på avslutningsseremonien til lekene.

1100 utøvere har deltatt under lekene. Norge tok 21 medaljer, fem gull (se egen faktaboks for norske gullvinnere), ni sølv og syv bronse. USA topper medaljestatistikken med ti gull og seks sølv.

GULL: Her går Thomas Helland Larsen inn til gull under den klassiske sprinten. 
Foto: Thomas Lovelock  / NTB scanpix
GULL: Her går Thomas Helland Larsen inn til gull under den klassiske sprinten. Foto: Thomas Lovelock / NTB scanpix Vis mer