Publikum svikter RBK

3000 færre tilskuere enn budsjettert. Tidligere supportersjef gir Ola By Rise og Rune Bratseth skylda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rosenborg har budsjettert med 16 800 tilskuere i snitt på hjemmekampene sine i år. Etter kampene mot Brann og Viking er snittet på 13 791. Nå innrømmer flere av de mest trofaste supporterne at de har nådd et metningspunkt.

- Jeg er dessverre en av flere som ser kampene på tv i stedet for å dra på Lerkendal. Interessen er ikke det den en gang var, sier tidligere leder av Rosenborgs supporterklubb Kjernen, Roger Aabel, til Adresseavisa.

Kjedelig

Siden 1987 har Aabel vært på nesten alle hjemmekampene til Rosenborg. Den manglende interessen i år forklarer han med en grå og kjedelig tropp uten profiler. Og med at Ola By Rise ikke har utstråling.

- De burde hentet en spiller som Steffen Iversen. Selv om han for øyeblikket ikke er god nok, tror jeg det ville kommet 3000 ekstra tilskuere på hjemmekampene. Rosenborg lider av at de ikke har forsterket laget foran denne sesongen. I fjor var Vidar Riseth, Fredrik Winsnes og Åge Hareide nye. De bidro til å øke interessen. Ola er ikke like spennende. Han har vært i klubben i mange år, og er allerede godt kjent blant de fleste trønderne. I tillegg mangler han utstrålingen til for eksempel Nils Arne Eggen, sier Aabel. Til Dagbladet.no legger han det ikke bare er å hente spillere dersom det ikke er noen å hente.

- Det er ikke så mange å velge imellom på RBKs nivå, sier Aabel til Dagbladet.no.

Han er heller ikke sikker på om Åge Hareide ville ha trukket flere tilskuere til Lerkendal om han hadde fortsatt i jobben i Trondheim.

- Det er ikke sikkert, sier Aabel. Han ser imidlertid at Hareide har skapt kraftig interesse for landslaget.

- Nei, nei, nei, nei

Nils Arne Eggen er helt uenig i at det er Ola By Rises feil at publikum ikke strømmer til Lerkendal som budsjettert. Han reagerer på følgende måte på Aabels utsagn:

- Nei, nei, nei, nei. Det er et sånt tilfeldig utsagn. Dette vil variere med sesongutviklingen og sånne ting, sier Eggen til Dagbladet.no.

- Vi har flest publikum av alle, rent bortsett fra noen tilfeldige sesongåpninger i Bergen og sånn. Du må huske på at det var et forferdelig vær mot Viking, så dette er ganske normalt og vil rette seg opp i løpet av sesongen, mener Eggen.

- Det viktigste med dette er loven om suksessmetning. 0-0-kamper på Lerkendal er jo ikke noe bra. Det er ikke Ola fornøyd med heller. Ola er en fantastisk kar, både på og utenfor banen, så dette tar vi helt med ro, sier Eggen til Dagbladet.no.

- Kunne vært bra uten gull

Selv om Rosenborg vinner serien for trettende gang på rad i år, er ikke Aabel sikker på at det er nok til å heve interessen for laget. Faktisk innrømmer han oppsiktsvekkende nok at det kanskje kunne vært bra om et annet lag tok hjem seriegullet i år.

- Det er vanskelig å innrømme det. Men jeg tror faktisk det kunne vært bra. Men foreløpig kan jeg ikke se noen som har kapasitet til å utfordre dem, sier han.

Dagbladet.no har ikke lykkes med å få tak i verken Ola By Rise eller sportslig leder i Rosenborg, Rune Bratseth, for kommentar.

MANGLER PROFILER: Ifølge Aabel var Azar Karadas en potensiell profil da han kom fra Brann, men roet seg ned med en gang han kom til Lerkendal.
FÅR KRITIKK: Ola By Rise mangler utstrålingen hans forgjengere i trenerstolen har. Dermed blir det mindre spennende å se RBK, mener den tidligere supportersjefen i Kjernen. Bare tull, mener Nils Arne Eggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer