INGEN FEBER:  Kampen mellom Norge og Island ble sett av 364.000 personer på TV2 Zebra. På Ullevaal var det nesten ikke folk, og når vurderer Norges Fotballforbund å flytte neste treningskamp ut av Oslo. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
INGEN FEBER: Kampen mellom Norge og Island ble sett av 364.000 personer på TV2 Zebra. På Ullevaal var det nesten ikke folk, og når vurderer Norges Fotballforbund å flytte neste treningskamp ut av Oslo. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Publikum sviktet Ullevaal, men TV2 Zebra er fornøyd med seertallet

Så mange så Norge-Island.

(Dagbladet): Ullevaal stadion var et pinlig skue under kampen Norge-Island i går kveld. Bare 6796 personer hadde løst billett.

Desto mer fornøyd er TV2, som sendte oppgjøret i VM-kvaliken på TV2 Zebra.

- I snitt så 364.000 personer kampen. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier kommunikasjonsrådgiver Håvard Solem til Dagbladet.

Årets nest beste Dermed hadde TV2 Zebra årets neste beste dag med tanke på seertallene. Bare 15. juni har vært bedre. Da sendte kanalen Spania-Norge i U21-EM, og Italia-Nederland.

Før kampen var Norges Fotballforbund misfornøyd med at Norge-Island ikke skulle sendes på moderkanalen TV2

- Det kan fort ende med at vi krever erstatning, sa kommunikasjonsdirektør Svein Graff.

Med fasiten i hånd, ble ikke seertallene så verst likevel. 342.000 personer var innom kampen i 1. omgang. I 2. omgang økte dette til 386.000.

Det gir et snitt på 364.000 seere.

Uten betydning Da hjemmekampene mot Kypros og Sveits ble spilt i september, var seertallene henholdsvis 464.000 og 507.000 på moderkanalen.

Men den gang hadde Norge også noe å spille for.

Kampen mot Island var i realiteten uten betydning.

Men bråket rundt Drillo kan naturligvis ha vakt en viss nysgjerrighet. Det samme Per-Mathias Høgmos prosjekt med «Nye Norge». Men interessen var ikke større enn at Ullevaal stadion var preget av spøkelsesstemning.

Cirka 1500 tilreisende fra Island reddet lydnivået.

- Jeg er overrasket. Men folk har vel sine grunner til ikke å komme, sier den islandske storstjerna Eidur Gudjohnsen til Dagbladet.

MAX hadde til sammenlikning 270.000 seere i forbindelse med bortekampen mot Slovenia fredag.

Flytter ut? Norge spiller treningskamp 19. november. Norges Fotballforbund jobber når med at den skal flyttes ut av Oslo. Dette er mulig med kamper som ikke er EM- eller VM-kvalifisering.

Motstander er ennå ikke klar.

Også 15. november er en internasjonal dato for landskamper. Heller ikke da er motstander klar.