Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publikum vender Serie A ryggen

Dramatisk fall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fansen vender Serie A ryggen. Samme sesong som Italia vant VM-gull i fotball, synker publikumstallene i en av Europas heteste ligaer for niende året på rad.

Gjennomsnittet for antall tilskuere per kamp i serie A er i år på 19.511. For ni år siden var tallet 31.161, ifølge Gazzetta dello Sport.

Tallene kan delvis forklares med degraderingen av landets mest populære klubb, Juventus. Klubben ble fratatt sine to siste seriemesterskap og flyttet ned i serie B etter fotballskandalen i landet tidligere i år.

For serie B har publikumstallene økt dramatisk med 20,3 prosent i forhold til i fjor.

Ifølge den italienske avisen er det også andre årsaker til tilskuersvikten i serie A: Vold på tribunene, dyre billetter, virkningen av kampfiksingsskandalen, mer TV-dekning og dårlige arenaer.

Flere tradisjonelle lag tilknyttet storbyer er også ute av serie A, blant andre Genova, Napoli, Verona og Bologna. Smålag som Empoli (6725), Chievo (8589) og Siena (9874) trekker ned snittallene betydelig.

I Spania og England er trenden motsatt med økende tilskuertall i toppseriene.

(NTB)

<B>SVIKTER SERIE A:</B> For ni år siden var det drøye 31 000 tilskuere i snitt på kampene i Serie A. Nå er tallet falt til 19.511.