LITE ACTION?: 9520 mennesker møtte opp for å se FCK-Randers sist helg. Tom Høgli tror klubben hans helst hadde håpet på det dobbelte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LITE ACTION?: 9520 mennesker møtte opp for å se FCK-Randers sist helg. Tom Høgli tror klubben hans helst hadde håpet på det dobbelte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Publikumsflukt for FCK: - Hva fanden skjer?

- Vi må ta litt av skylda, sier Høgli.

ZAGREB (Dagbladet): Tom Høglis siste kamp med klubblaget FC København før landslagspausen endte i 1-1 hjemme mot Randers. Resultatet gjør at hovedstadslaget ligger 11 poeng bak ledende FC Midtjylland idet 11 runder gjenstår.

Men det finnes flere tall som bekymrer hovedstadsklubbens sympatisører: Bare 9520 tilskuere møtte opp i Parken på søndag. Også tidligere i sesongen har Ståle Solbakkens lag samlet mindre enn 10.000 personer i enkelte av sine hjemmekamper.

Med en kapasitet på 38.000 betyr det at det på tøffe dager står rundt 30.000 stoler ledig. Snittet denne sesongen ligger på 16.600. Det er fortsatt høyest i Superligaen, men et fall fra rundt 20.000 som de hadde i perioder da Ståle Solbakken trente laget i sin første periode.

Tar «litt av skylda» «SKIDT dag i PARKEN, ikke alene bliver 2 point smidt væk, men kun 9.000 tilskuere, hvad fanden sker der...», skrev den tidligere FCK-maktfiguren Flemming Østergaard på Facebook etter Randers-møtet, ifølge bt.dk.

- Vi har vel et snitt som er lavere enn det som har vært, medgir FCKs norske landslagsback Tom Høgli.

- Det må vi som lag ta litt av skylda for. Vi har hanglet etter Midtjylland hele sesongen, og det henger vel sammen, antar jeg.

Burde vært doblet Høgli - som ankom Zagreb torsdag for å gjøre de siste forberedelser sammen med landslaget før lørdagens kvalifiseringsmøte med Kroatia - tror det er enkelt å finne botemiddel for publikumssvikten:

- Hvis vi presterer, kommer folk. Nå kjenner jeg ikke snittallene fra tidligere år, men jeg tror at en klubb som FCK helst vil ha det dobbelte av det vi så mot Randers. Men klubben har vært med i Champions League og levert gode kamper der, så kravene er store. Det setter jo en spiss på tilværelsen, men er du i en klubb som FCK må du selvsagt takle det.

• Kroatia-Norge har avspark klokka 18 lørdag kveld. Kampen vises på Max.