Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publikumsrekord i eliteserien

Allerede to runder før slutt viser opptelling av antall betalende tilskuere i eliteserien at det er satt ny rekord.

De offisielle tilskuertallene viser at 1.301.300 har løst billett. Det gir et snitt på 7746 per kamp.

Til sammenligning ble det i løpet av hele fjoråret solgt 1.185.286 billetter, som gir et sitt på 6513 per kamp. Fortsatt gjenstår en spennende serieavslutning hvor det forventes stor publikumsoppslutning, og det er fullt mulig å runde hele 1.400.000 tilskuere denne sesongen.

Fotballpresident Sondre Kåfjord gleder seg over den gode publikumsoppslutningen.

- Eliteserien i år er meget jevn og spennende, noe som helt klart har bidratt til å trekke publikum til arenaene. I tillegg har klubbene gjort en meget god jobb med å utvikle helheten i arrangementene.

- De siste års utbygging og forbedring av anleggene er også en viktig forklaringsfaktor. Jeg gleder meg til fortsettelsen og ser fram til en spennende serieinnspurt foran mange fullsatte tribuner, sier Kåfjord.

Rosenborg topper tabellen med et gjennomsnitt på 15.387 tilskuere. På de neste plassene følger Vålerenga, Brann og Viking. Vålerenga og Viking er klubbene som har størst publikumsøkning fra i fjor, og nye Viking Stadion har blant annet bidratt til en nær dobling av fjorårstallet for Viking.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media