Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publiserte bilder av liket: - Pur ondskap

To personer er dømt for spredning av et bilde av den avdøde fotballspilleren Emiliano Salas i sosiale medier. Nå raser søstera.

DØDE: Emiliano Sala. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Emiliano Sala. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fotballspilleren Emiliano Sala (28) var i januar på vei fra Nantes til Cardiff da småflyet han satt i styrtet i Den engelske kanalen.

Både 28-åringen og piloten David Ibbotson omkom i flystyrten.

STYRET I DEN ENGELSKE KANAL: Bilder av flyet som styrtet. Foto: NTB Scanpix
STYRET I DEN ENGELSKE KANAL: Bilder av flyet som styrtet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I april åpnet britisk politi etterforskning etter at et bilde - angivelig av den avdøde fotballspilleren på et likhus - ble delt i sosiale medier.

Ifølge Sky News skulle bildene vise Salas overkropp og tatoveringene på hans høyre arm. I april bekreftet politiet at to personer er blitt pågrepet, mistenkt for å ha hatt uautorisert tilgang til datamateriale. De pågrepne er en kvinne i 40-åra og en mann i 60-åra.

I dag ble de to dømt og fengslet, skriver BBC. Kvinnen fikk 14 måneders fengselsstraff, mens mannen må sone fem måneder. Dommeren beskrev lovbruddet som «morbid nysgjerrighet».

Ondskapsfullt

Salas familie har ikke omtalt saken tidligere, men nylig tok søsteren bladet fra munnen.

I en kunngjøring fra familien, som ble lest opp i rettssalen i går og gjengitt i Sky Sports, skriver søstera Romina Sala:

- Jeg har sett bildene av Emilianos lik som ble delt på Instagram, og jeg kan ikke forstå at noen er så onde og gale at de vil dele det. Det er pur ondskap, sier hun ifølge Sky Sports.

Romina forteller videre at hun ringte til brorens agent og fortalte om bildene, før hun også tok kontakt med deres felles bror.

- Han ville ikke se bildene. Jeg forsøkte å holde bildene borte fra sosiale medier. Jeg kunne ikke la mamma se de forferdelige bildene. Det såret meg at folk laget vitser om bildene. Jeg kommer aldri til å få slettet de bildene fra minnet mitt. Det kan heller ikke broren min eller mamma. Det er vanskelig for meg å leve med dem.

ELSKET AV FANSEN: Martin Linnes er elsket av fansen i Galatasaray, men opplever nå å bli fryst ut av klubben. Vis mer

Innrømmer skyld

Da saken var oppe til høring i går, fortalte advokaten til de to siktede i saken at de angrer.

De sa seg skyldige i anklagene, men hevdet at det ikke var de som delte bildene videre. Den ene av de to jobbet for et overvåkingsselskap, og det skal være gjennom denne jobben at de to fikk bildene.

De skal ha sett gjennom klippene fra rommet liket til Sala lå, før de tok et bilde av det med en mobiltelefon. Sky Sports skriver at politiet fant bilder av flere lik på telefonene.

- De er knust og flaue over det de har gjort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling