Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Pucken har sprettet vår vei. I dag danset den på linja

Bastiansen tror Norge vil være stolte når de får fordøyet tapet.

DRØMMESTART: Ken Andre Olimb gir Norge ledelsen 1-0 på straffe tidlig i andre periode. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
DRØMMESTART: Ken Andre Olimb gir Norge ledelsen 1-0 på straffe tidlig i andre periode. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer


(Dagbladet): Finland - Norge 4-1.

Et norsk lag uten de største profilene imponerte stort ved å ta seg til kvartfinale i VM for andre gang i den norske ishockeyhistorien.

Men i dag ble finnene for sterke for de norske overraskelsesmennene. Fire finske mål på de fire første utvisningene mot Norge ødela alle muligheter til en historisk semifinaleplass.

- Jeg er litt skuffet over at vi ikke klarer å score flere mål. Vi har masse sjanser, sier Anders Bastiansen til Viasat 4.

TV-kanalens studioeksperter, Morgan Andersen og Vidar Wold, er enige om at Bastiansen har vært Norges beste spiller i VM.

- Danset på linja Färjestad-spilleren selv synes ikke det var så mye å si på at det ble finsk seier i dag.

- Finland er et veldig bra hockey-lag. I dag var de veldig effektive i powerplay. Tidligere har pucken sprettet inn for oss, men i dag danset den på mållinja, sier Bastiansen.

Selv om det er skuffelsen som kjennes sterkest rett etter kamp, tror Bastiansen de norske gutta snart vil være stolte av det de har prestert i VM.

- Om en uke, når dette har sunket litt inn, kommer vi nok til å være fornøyde, sier han.

Også Ole-Kristian Tollefsen mener de kan reise hjem fra Slovakia med hevet hode.

- Vi har vunnet mer enn vi har tapt. Det tror jeg er første gang. Og jeg har skjønt at det har vært interesse hjemme. Nå håper jeg politikerne følger opp og bygger flere ishaller, sier Tollefsen.

Norsk ledelse Kvartfinalen startet med et finsk hardkjør mot det norske målet, og midt i første periode ledet finnene skuddstatistikken 11-3. Men avslutningene traff bare tverrliggeren og keeper Lars Haugen.

Men den andre halvdelen av perioden overtok Norge fullstendig, grunnet flere overtallsspill. Til pause sto det 14-14 i skuddprotokollen.

Og andre omgang startet utmerket for Norge.

Etter snaue fire minutter scoret Ken Andre Olimb på straffe, og Norge var i ledelsen.

Utvisningene ødela Men to minutter seinere startet problemene. På fire norske utvisninger scoret finnene hver eneste gang. Det gikk fort og effektivt for seg.

De blåhvite brukte 19, 32, 20 og 26 sekunder fra Norge fikk en mann i fryseboksen til de satte pucken i målet.

To av scoringene var som kloninger: Både utlikningen til 1-1 og 3-1 til Finland kom etter en tversoverpasning til Jarkko Immonen, som med to slagskudd fra samme flekk på isen traff den samme nettmaska bak Lars Haugen. Liten tvil om at Finnene var godt forberedt i overtall.

Norge fortsatte likevel å henge med spillemessig også i sluttperioden, og vant til slutt skuddstatistikken i kampen 38-34, men flere mål ble det aldri.

Norge tangerte dermed sin beste prestasjon i VM fra 2008. Da røk de ut etter 2-8 mot vertsnasjonen Canada i kvartfinalen.

SÅ GIKK DET PÅ STUMPENE: Lars Haugen sitter utspilt på rumpa etter en av fire finke scoringer i midtperioden. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
SÅ GIKK DET PÅ STUMPENE: Lars Haugen sitter utspilt på rumpa etter en av fire finke scoringer i midtperioden. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media