Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Puerto Rico var i himmelen i to minutt: - De sjokkåpnet

Norge langt unna scoringsrekord.

VANT ENKELT: Marta Tomac og Norge vant lett mot Puerto Rico. Men det ble en trøblete start på kampen.
Foto: Bjørn Langsem
VANT ENKELT: Marta Tomac og Norge vant lett mot Puerto Rico. Men det ble en trøblete start på kampen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

• Norge - Puerto Rico 39-13 (17-6)

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge vant enkelt 39-13 mot Puerto Rico i håndball-VM. Dette var lagets første seier etter nedturen mot Russland i åpningskampen.

- Jeg sitter igjen med at vi holdt under det vi hadde satt som mål. 13 maks, det holder vi de på. Kunne fort blitt mindre, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

- Det er en litt sånn konsentrasjonsprøve å spille mot de. De var døgnville mot Romania, visste ikke helt hvor målet stod og hvor de skulle. De dro ned tempoet i dag. Jentene våre tar seg bra fram, det var en god økt, sier Hergeirsson.

Men Norge overbeviste ikke mot lilleputten som debuterer i VM. Før kampen var det et håp om å slå scoringsrekord på 48 mål. Det var håndballjentene ikke i nærheten av.

Puerto Rico var i himmelen i to minutter og 40 sekunder. Laget fra Karibien gikk nemlig overraskende opp i en 2-0-ledelse før Norge våknet.

- De sjokkåpner, rett og slett, sier TV 2-ekspert Frode Scheie i kanalens studio.

To scoringer av Amanda Kurtovic sendte Norge tilbake til 2-2. Og derfra dreide det meste seg oppskriftsmessig om norsk dominans.

Men Norge imponerte ikke i 1. omgang og Puerto Rico kom til flere gode avslutninger etter pent spill. De norske håndballjentene var likevel overlegne og ledet 17-6 til pause. Målvakt Silje Solberg hadde en redningsprosent på solide 54 prosent. Hun tok 7 av 13 avslutninger.

- Slurv Norge klarte heller ikke å heve kvaliteten i spillet i starten av 2. omgang. Flere opplagte sjanser ble kastet vekk og Puerto Rico scoret etter et pent angrep i minuttene etter hvilen.

- Dette er slurv, sa TV 2s Harald Bredeli på direkten.

De norske jentene våknet utover i omgangen og stengte igjen forsvaret. 11 minutter ut i 2. omgang sto Puerto Rico med kun ett mål etter pause.

Sluttspurt Puertorikanerne ble slitne og hobby-håndballspillerne ble kontret i senk.

SLET: De norske håndballjentene slet og rotet mot Puerto Rico i deler av kampen. Foto: Bjørn Langsem
SLET: De norske håndballjentene slet og rotet mot Puerto Rico i deler av kampen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Både Stine Bredal Oftedal og Sanna Solberg nærmest scoret noen raske og pyntet på resultatet.

Også Linn Jørum Sulland fikk mye spilletid og scoret flere mål enn på lang tid i den norske landslagstrøya.

- Vi møter et dårligere lag. Hadde som målmå holde fokus og tenke på oss selv. Vi hadde noen dårlige perioder, men fikk opp tempoet etter hvert. En grei kamp, sier Sulland til T 2.

Hun var fornøyd med eget spill i kveld.

- Det betyr litt at det sitter. Jeg føler det har sittet lenge på trening. Det er deilig å få det ut i kamp også, sier Sulland, som ble kåret til banens beste spiller.

Ikke hjelp Norge fikk ikke noe hjelp av Spania i kampen om gruppeseieren tidligere i kveld. Spansk seier over Russland ville nemlig gjort det helt åpent i kampen om å vinne gruppe D. Russland var derimot for sterke og vant 28-26.

Disse scoret målene for Norge:

Amanda Kurtovic 2
Nora Mørk 3
Stine B. Oftedal 2
Pernille Wibe 4
Sanna Solberg 6
Veronica Kristiansen 3
Marta Tomac 5
Camilla Herrem 3
Stine Skogrand 2
Linn J. Sulland 7
Vilde Ingstad 2

Norge møter Kasakhstan til ny VM-kamp i morgen kveld klokka 20.50.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media