Puhhh...

Andy Roddick- Younes El Aynaoui 4- 6, 7- 6, 4- 6, 6- 4, 21- 19. Fire timer og 59 minutter tok det amerikanske Andy Roddick å nå semifinalen i Melbourne. Da matchballen lå død, var han så sliten at han knapt orket å snakke.

Og ikke uten grunn. Styrkeprøven som ble avgjort rundt midnatt australsk tid i går kveld, var nemlig en juvel i det åpne australske mesterskapets historie. Og mens publikum sto på setene - et fullt hus som i det femte settet holdt spillerne på beina gjennom konstante og massivt støyende ovasjoner - kom helt plutselig legendariske John McEnroe ned på banen.

For å intervjue spillerne.

Det er ikke vanlig at to kvartfinalister - Grand Slam-tennis aldri så mye - blir intervjuet på banen etter en match. Men i går tok John McEnroe det eneste rette grepet.

Og da den tidligere bølla fra New York takket spillerne for det han kalte «en av de mest spennende matchene jeg har sett - jeg føler meg privilegert over å ha vært til stede», sto spillerne der og smilte.

Begge to. Både vinneren og taperen.

- Jeg er utrolig ydmyk i forhold til denne seieren, sier Andy Roddick. - Det var mange øyeblikk i det avgjørende settet jeg følte at Younes var klar for å spille enda et sett. Og hva med semifinalen, sier du - kan vi ikke like gjerne starte den med en gang? Nei, det eneste jeg tenker på nå er hvile.

Marrokanske Younes El Aynaoui er en tobarnsfar på 31 år. Det var et faktum som fikk John McEnroe til å himle med øynene.

For hvordan orket han en kraftprøve til etter at han slo ut hjemmefavoritten Lleyton Hewitt i fjerde runde?

Og:

Hvordan maktet han å holde fokus?

- Jeg har trent bra de tre siste åra, sier El Aynaoui. - Og for å være helt ærlig så trodde jeg at jeg hadde denne kampen også. Men han ga seg ikke, og jeg kan bare gratulere. Sjøl om jeg står her som taper, er jeg veldig lykkelig over å ha vært med på en sånn match.

Younes El Aynaoui er den første marrokaneren som gjorde tennis til levebrød. Grunnen til det var at han hadde rike foreldre. Men det var ingen bortskjemt kar som stjal hjertene i Melbourne i går kveld. Det var en kjempe.

- Det femte settet var veldig spesielt, sier Andy Roddick.

- Vi var så slitne at jeg er nødt til å takke publikum for at de holdt oss på beina. Og nå skal jeg spise, sove, få massasje, og så hører jeg det snart er semifinale. Det eneste jeg kan si, er at jeg skal gjøre mitt beste.

Andy Roddick går til semifinalen mot tyske Rainer Schuettler. Younes El Aynaoui reiser hjem når han får hvilt. Men uansett hva de oppnår eller opplever i framtida, vil de aldri glemme denne kvelden i Melbourne. Ingen som var der vil det.

UTSLITT: - Den lengste kampen min før dette varte i tre timer og 45 minutter. Da måtte jeg nesten bæres av banen. Dette var mye mer, sa ungutten Andy Roddick (20)etter gårsdagens maratonmatch.