UHELDIG:  Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) leverte en solid tempo i Danmark, men punkterte mot slutten og kan dermed ha mistet en potensiell seier. Her fra prologen i årets Tour de France. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
UHELDIG: Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) leverte en solid tempo i Danmark, men punkterte mot slutten og kan dermed ha mistet en potensiell seier. Her fra prologen i årets Tour de France. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

Punktering ødela for råsterk Edvald

Uflaks på tempoen.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen (MTN) kjempet lenge om seieren på dagens tempoetappe i Danmark rundt.

Men den uheldige nordmannen punkterte like før mål, og måtte dermed ta det svært rolig gjennom de siste svingene med et flatt bakdekk.

Dermed tapte han mye tid til de beste i avslutningen, og endte til slutt opp på en respektabel 5. plass, 33 sekunder bak vinneren Mads Würtz Schmidt (ColoQuick).

Det var altså en dag med mye stang ut for Edvald, som ble nummer to på etappen tidligere i dag.

Sammenlagtlederen før etappen, Lars Bak (Lotto-Soudal) punkterte også på samme sted som Edvald, og havnet dermed et stykke bak sine rivaler.

Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) ble nummer to på etappen og overtok dermed den gule trøyen.

I sammendraget avanserte Boasson Hagen til en syvendeplass.

Slik gikk det til
En paddeflat, 13,6 kilometer lang tempoetappe ventet rytterne i Danmark denne kvelden.

Daniil Fominykh (Astana) satt tidlig ledertiden med 16:15, men supertalentet Søren Kragh Andersen (Trefor) tok etter hvert over ledelsen, 15 sekunder foran kasakhstaneren.

På det tidspunktet lå Anders Kragh Andersen (Trefor) på en tredjeplass, så det var definitivt en god dag for de danske superbrødrene. 

Den danske tempokanonen Rasmus Quaade (Cult) var en av dagens største favoritter, men sviktet på tempoetappen og kom inn et stykke bak de beste.

Den danske u23-mesteren på tempo, Mads Würtz (ColoQuick), overtok deretter ledelsen med den råsterke tiden 15:45, og var dermed helt overlegen.

Sterk åpning av Edvald
Boasson Hagen lå som nummer 9 sammenlagt før etappen, 1:21 bak lederen Lars Bak (Lotto-Soudal), og hadde gode muligheter til å avansere ytterligere.

Nordmannen lå langt fremme ved første mellomtid, og det var rapportert at han var like bak de aller beste.

Men deretter punkterte MTN-rytteren, og måtte kjøre svært forsiktig gjennom de siste svingene.

28-åringen krysset målstreken med tiden 16:18, på en foreløpig fjerdeplass.

Jubel for Juul-Jensen
Den danske tempomesteren Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) var en av få som var raskere enn Edvald ved den første mellomtiden.

Dansken klarte ikke å utfordre landsmannen sin i kampen om etappeseier, og kjørte til slutt inn til en andreplass på etappen med tiden 16:00.

Det holdt likevel for å ta over ledelsen i sammendraget.

Rittet avsluttes med en relativt flat etappe i morgen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.