Punktert med vilje

Når en sykkelpresident punkterer med vilje og later til å ha glemt lappesakene, er det ikke sikkert at det er sykkel som interesserer ham mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UKAS SÅPEDOKUMENTAR i den innerste idrettsfamilien heter «Hevn over Andersen» og kan ikke forveksles med en norsk spillefilm med omtrent samklingende navn som en gang gledet en generasjon eller to før oss.

Denne gangen er «Hurra for», all hygge og lun komedie byttet ut med det gravalvoret og den bitterheten som bare hører høyst personlige agendaer til. Hevnen mot Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen er til dels et resultat av nettopp slikt gammel grums, men resten gjelder toppidretten for neste generasjon nordmenn.

Da er det på tide å stoppe denne såpedokumentaren.

MEN FORTSATT spilles hovedrollene av ulike frivillige sjefer fra de 29 særforbundene som i forrige uke skrev et protestbrev mot Inge Andersens personalbehandling av Olympiasjef Jarle Aambø.

I dag er det sykkelpresident Erik Aarethun som krever at Andersen må trekke seg fra stillingen som generalsekretær på grunn av formen på kritikken mot Olympiasjefen:

- Hvis han hadde gjort noe sånt overfor en av våre ansatte, ville han ikke hatt jobb dagen derpå, sier Aaretun til NRK.no.

Det sykkelpresidenten ikke sier, er at det kanskje ikke hadde vært så mange jobber igjen i Norges Sykkelforbund om ikke nettopp Inge Andersen de siste årene hadde presset ham og særforbundet hans til innsparinger. Norsk sykling lever på Idrettsforbundets kreditt og driver eliteidrett helt på Olympiatoppens premisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer