Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Sundvolden GP:

Punkterte to ganger underveis - fortsatte likevel dansk dominans

Rasmus Guldhammer liker seg godt «her oppe».

TRIVES: Rasmus Guldhammer tok sin andre UCI-seier på norsk jord under lørdagens Sundvolden GP. Her står han på podiet med Carl Fredrik Hagen (Joker-Icopal) og Amund Brekke Fløtten (Uno-X). FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
TRIVES: Rasmus Guldhammer tok sin andre UCI-seier på norsk jord under lørdagens Sundvolden GP. Her står han på podiet med Carl Fredrik Hagen (Joker-Icopal) og Amund Brekke Fløtten (Uno-X). FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KROKKLEIVA (procycling.no): Ringerike badet i sol og Tyrifjorden viste seg fra sitt mest innbydende da over 170 ryttere tok fatt på det 155 kilometer lange Sundvolden GP, lørdag.

Før start ble Rasmus Guldhammer nevnt som favoritt blant flere av de norske lagene.

LIVE: Les fyldig referat fra rittet her!

28-åringen vant Hadeland Grand Prix i 2014, da han lekte med konkurrentene opp Lynnebakken (fem kilometer á åtte prosent).

- Det burde være et stigning som passer godt for meg. Vi har kommet hit for å vinne rittet, fortalte han procycling.no før start - og trakk fram Niklas Eg og Anthon Charmig som to viktige støttespillere.

Feltet kraftig redusert i Røinebakken

Underveis skulle rytterne passere Røinebakken ved to anledninger. Den første gangen lå restene av en 18-mannsbrudd i tet, blant annet med to ryttere fra Team Veloconcept (Gulhammers arbeidsgiver).

Andre passering - med drøye fem mil igjen til mål - startet med to ryttere fra Team Coloquick, og av disse to viste Jesper Schultz seg å være den sterkeste.

TØFF LØYPE: Hovedfeltet ved passering Røine for første gang. August Jensen, Fredrik Strand Galta, Bjørn Tore Hoem og Carl Fredrik Hagen er blant rytterne som satt godt framme. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
TØFF LØYPE: Hovedfeltet ved passering Røine for første gang. August Jensen, Fredrik Strand Galta, Bjørn Tore Hoem og Carl Fredrik Hagen er blant rytterne som satt godt framme. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Men som med Krister Hagens forsøk i fjor, skulle det vise seg vanskelig å holde unna solo helt til mål.

Ved foten av Krokleiva var hovedfeltet redusert til rundt 50 mann, men allerede tidlig i bakken utkrystalliserte deg seg en gruppe der kun de aller beste klatrerne holdt følge.

- Det var litt som i fjor. Jeg ble overrasket over hvor få som plutselig sitter igjen. Vi var plutselig fem mann, og det har egentlig ikke skjedd en dritt. Jeg har sittet og kjørt terskel oppover, sier Carl Fredrik Hagen i Joker-Icopal til procycling.no.

Tidligere Highroad-proff vant

Hagen, fjorårets nummer to i samme løype, satt følgelig der. Der gjorde også Guldhammer med lagkompis Niklas Eg, Andreas Vangstad (Team Sparebanken Sør) og Jonas Vingegaard Rasmussen (Team Coloquick).

Favorittstempelet til tross, så var Guldhammer litt på defensiven underveis. I løpet av ei drøy mil, opplevde han å punktere to ganger.

- Jeg kom meg opp igjen og lagkameratene mine fikk meg fram igjen. Jeg visste at om jeg bare holdt følge med dem, så skulle det gå greit om jeg holdt ut helt til spurten. Niklas angrep først, og så gikk han «Joker-mannen» (Carl Fredrik Hagen) til like før toppen. Jeg måtte tette luka og kjørte forbi ham mot slutten. Jeg visste at jeg hadde en god spurt, men når det går ned til mål er man litt usikker. Det var en god prestasjon, oppsummerer den tidligere HTC-Highroad-rytteren overfor procycling.no.

Dansk dominans i Norge

Hagen syklet altså inn til andreplass, mens Audun Brekke Fløtten ble nummer tre. Vangstad ble fjerdemann - mens Team Coloquick fikk betalt for offensiv sykling via Vingegaard Rasmussens femteplass.

AVGJØRELSEN: Rasmus Guldhammer kan både klatre og avslutte. Det holdt til seier i Sundvolden GP. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
AVGJØRELSEN: Rasmus Guldhammer kan både klatre og avslutte. Det holdt til seier i Sundvolden GP. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Dermed holder danskene tradisjonen med å dominere den norske åpningshelgen av UCI-rittene i hevd. De siste sesongene har Guldhammer, Asbjørn og Søren Kragh Andersen, samt Magnus Cort Nielsen vunnet som de har lystet.

Unntaket var i fjor da Vangstad og Trond Håkon Trondsen vant hvert sitt ritt under åpningshelgen.

- De tre andre norske er skikkelig gode. Det visste jeg før i dag. De er bedre enn meg i motbakker, og det var jeg klar over. Vangstad vant en etappe under Tour of Norway for to år siden. Der viste ham fram hva som bor i ham. Norge har noen sterke ryttere. Jeg var glad for å vinne i dag, men de norske lagene kjører bra. Det er fett å se at det går så bra med sykkelsporten i Skandinavia.

- Men det er nesten alltid en danske som vinner her?

- Ja, vi liker å sykle her. Det er litt morsomt. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men jeg er i hvert fall veldig motivert for å gjøre det bra. Det er kule løyper og bra atmosfære. Jeg nyter å være her oppe, og jeg tror det er derfor vi dansker gjør det så bra her.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!