Pushing av dobbeldans, slenging i padlinga - hjelp!

Et par ting er klart etter Petter Northugs gull i skibyttekjøret. Langrennsfaget er ikke for pensjonister og Aslak Sira Myhre har (fortsatt) helt rett i sine påstander.

SLENGER I PUSHINGA: Petter Northug på vei mot VM-gullet i Kollen. Om han pusher dobbeldansen eller slenger i padlinga akkurat er jeg litt mer usikker på.Foto:  EPA/SRDJAN SUKI
SLENGER I PUSHINGA: Petter Northug på vei mot VM-gullet i Kollen. Om han pusher dobbeldansen eller slenger i padlinga akkurat er jeg litt mer usikker på.Foto: EPA/SRDJAN SUKIVis mer

Holmenkollen — søndag 27. februar

DA ALEX HARVEY ifølge Thomas Alsgård "pusha dobbeldans i hele bakken" var Fru Hjort Pedersen (84/mor) på tråden umiddelbart.

- Hva var det han sa, Morten?

- Sa hva, svarte jeg.

- Alsgård, hva var det han sa?

- Når da, de snakker jo hele tida.

- Ja, og ofte i munnen på hverandre også, spesielt når det blir spennende, da blir det bare støy i høreapparetet mitt, men det var før det. Da han fra Canada gikk først. Hva var det han sa da han Harvey gikk først opp bakken bak Gratishaugen?

- At han "pusha dobbeldans i hele bakken"?

- Ja, akkurat. Hva mente han med det?

- Han mente ............, nei, glem det. Det hadde noe med skøyeteknikk å gjøre.

- Så hvorfor sa han ikke skøyting da?

- Men han gjorde jo det — han sa "pusha dobbeldans i hele bakken".

- ????

- Nettopp. Langrenn er ikke for folk flest. Jeg regner med at du sleit litt med "Petter går og slenger litt padlinga" også.

- Hva er du sier?

- Jeg siterer bare Torgeir Bjørn.

- Det er han som sier VM-haugen det, er det ikke?

- Jo, og han andre, Jann Post, bruker det navnet du mener er riktig — Gratishaugen.

- Jeg synes NRK bør bestemme seg jeg, eller snakke til han Bjørn. For du bytter ikke navn på Gratishaugen. Man gjør ikke sånt.

- Og ellers?

- VM er veldig gøy. Særlig nå som vi ser litt også. Og så fikk jeg med meg at Northug hadde sånn Bjørndalen på haka da han gikk i mål. Jeg tror han var veldig sliten.

OG GOD. VELDIG god. Og veldig Petter Northug. Og er det fortsatt noen som henger igjen i debatten Aslak Sira Myhre skapte for en drøy uke siden da han omtalte Petter Northugs taktiske fellesstart-disposisjoner som et metaforisk bevis på norsk snyltekultur — en påstand jeg støtter fullt ut — kan jeg med stor fornøyelse føre følgende sitat til torgs.

Gitt til NRK av landslagstrener Morten Aa Djupvik ca. 20 kilometer og 52 minutter inn i skibyttekjøret:

- Det er typisk Petter (å gå som han gjør) — han er ikke interessert i å gjøre noen jobb.

Og så sier vi det.

PS! Til offisiell orientering om det skulle dra seg til i en stafett eller fellesstart  den siste VM-uka - hilsen Torgeir Bjørn:

- Legkov har et langt rykk med et rykk i rykket.

På vegne av alle ufaglærte — hjertelig tusen takk.