Puslespillet fra Romsdal

Høsten 1990 begynte VIF-trener Kjetil Rekdal på et puslespill med 2500 biter. Da lærte han strategisk tankegang og at livet som sådan handler om å få biter til passe sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag klokka 13.00 står Kjetil Rekdal ved enda et høydepunkt i fotballkarrieren. Cupfinalen er så langt hans største framgang som trener. Men den er ikke mer enn én enkel bit i et fotballiv satt sammen av mange andre.

Én enkel bit i et puslespill som ikke vil være ferdiglagt på mange år.

Ærgjerrighet, galskap, slit, utenlandsspill, fotballmani, landslaget, kortspill, vinnervilje, trenerjobben, humør og - Leeds. Der har du Kjetil Rekdals fotballiv fra mål til ytre venstre.

Og ingen kan fortelle om det bedre enn han. Med egne ord - uten innblanding:

ÆRGJERRIGHETEN min ble født da jeg som sjuåring spilte min første fotballkamp - en forkamp til Molde- Hødd 1. april 1977. Det var stadionåpning på Rekdal mellom Molde og Hødd og jeg husker det veldig godt. For jeg merket med en gang at jeg hadde et voldsomt forsprang i forhold til de andre. Og så bestemte jeg meg for å trene mye.

Og jeg trente mye - jeg hadde ikke veldig mange interesser. Litt ski selvfølgelig, og litt friidrett. Og jeg var så atletisk at jeg på gymnaset gikk over 1.90 i høyde. I dag ville jeg ikke klart en meter engang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer