Pusterom for Riise

En bestemt finne, et innlegg fra John Arne Riise og en ung franskmann var akkurat hva Liverpool trengte.

- Du kunne føle besluttsomheten før kampen. Spillerne og fansen var skuffet over tapet for Southampton hjemme sist og ville gjøre det godt igjen, forteller Liverpool-manager Gerard Houllier.

Sami Hyypiä tok saken i egne hender og headet hjemmelaget i ledelsen forbi landsmann Jussi Jaaskelainen etter 29 minutter.

I åpningsminuttene av andre omgang gjorde Vladimir Smicer og 18-åringen Florent Sinama-Pongolle det samme, førstnevnte på et innlegg fra en god John Arne Riise.

Hånet sine egne

Innbytter Henrik Pedersen reduserte for Bolton uten å imponere manager Sam Allardyce som hånlig byttet ut de importerte stjernespillerne Ivan Campo, Youri Djorkaeff og Jay-Jay Okocha tidlig i andre omgang.

- Det kunne vært hvem som helst av spillerne utpå der. Jeg kunne ha lagt navnene deres i en hatt og trukket ut tre jeg burde ha byttet ut. Det ville ikke spilt noen rolle, sier en provosert Bolton-sjef.

Laget har ikke vunnet en ligakamp på Anfield på 50 år.

Prioriterte fart

Mange seirer på Anfield har det heller ikke blitt for Liverpool i år. Dette var den fjerde for sesongen. Før gårsdagens kamp var både Emile Heskey og El-Hadji Diouf henvist til benken. Houllier prioriterte fart og bevegelse gjennom en friskmeldt Harry Kewell og unge Sinama-Pongolle. Det lønte seg.

- Nå må vi ta dette med oss til neste kamp. Vinner vi neste, er vi på fjerde. Det er sånn vi må tenke nå, sier Houllier - som måtte se førstevalget på keeperplassen, Chris Kirkland, forsvinne ut med brukket finger. Det betyr at Jerzy Dudek som har vært på vei vekk fra klubben, kan bli innkalt til ny tjeneste.

Uansett har den hardt pressede manageren skaffet seg litt pusterom.

VIKTIG SEIER: John Arne Riise og Liverpool fikk en viktig og etterlengtet seier mot Bolton i går. Riise var nest sist på Anfield-klubbens andre scoring. Her er han i kamp mot Boltons Henrik Pedersen.