Pusterom for Solbakken etter dramatisk bunnoppgjør

Fullførte kampen med ni mann i seieren mot tabellnabo Hertha.

LETTELSE: Ståle Solbakken kastet seg rundt halsen på målscorer Christian Clemens da Köln gikk opp til 1-0 i et dramatisk oppgjør mot tabellnabo Hertha Berlin.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF VENNENBERND
LETTELSE: Ståle Solbakken kastet seg rundt halsen på målscorer Christian Clemens da Köln gikk opp til 1-0 i et dramatisk oppgjør mot tabellnabo Hertha Berlin.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

(Dagbladet): Köln - Hertha BSC 1-0.

Etter en forferdelig innledning på 2012, kunne Ståle Solbakken omsider juble for en seier igjen da spillerne hans sto opp da det gjaldt som mest mot Hertha Berlin.

Fasiten etter sju seriekamper etter årsskiftet viste før i ettermiddag én fattig seier mot bunnlaget Kaiserslautern, én uavgjort mot Hoffenheim sist og fem tap.

Det har med andre ord brent under føttene på Solbakken i den kronisk underpresterende klubben hvor forventningene sjelden har stått i stil med realtitetene.

Luke Med seieren mot tabellnaboen Hertha fikk Solbakken et etterlengtet pusterom. Den svake formen etter vinterpausen har ført til at Köln har stått og stampet i nedrykkssumpen, men med dagens trepoenger er det nå seks poeng ned til Augsburg på kvalikplass, som møter serieleder Dortmund seinere i kveld.

Avgjørelsen falt allerede ni minutter før pause da Christian Clemens banket inn kampens eneste scoring i nærmeste hjørne. Den 20 år gamle angriperen løp så rett over til Solbakken og kastet seg om halsen på treneren i lykkerus.

Vertene skulle ikke gjøre det enkelt for seg selv, og problemene startet da innbytter Mato Jajalo presterte å bli utvist bare åtte minutter etter at han hadde kommet inn. Kvarteret før slutt gikk Lukas Podolski og Hertha-kaptein Levan Kobiashvilii i klinsj.

Det endte med at de to kamphanene ble sendt i garderoben for en tidlig dusj, og Köln måtte fullføre kampen med bare ni mann.

Med mer plass å boltre seg på, skapte Hertha utlikningsmuligheter nok i sluttminuttene, men keeper Michael Rensing holdt stand, og en ekstatisk og lettet Solbakken stormet gresset på Rheinenergie Stadion i jubelrus.

Storseier for Bayern Jubel ble det også i München, der Bayern fant tilbake til scoringsformen fra tidligere i sesongen. Hoffenheim ble knust 7-1 på Allianz Arena.

Mario Gómez, Arjen Robben og Toni Kroos sørget for at kampen i realiteten allerede var avgjort etter 18 minutter. Gomez scoret ytterligere to ganger, og er toppscorer i Bundesliga med 21 seriemål. Arjen Robben endte med to nettkjenninger, mens Franck Ribery sto for Bayerns siste mål.