Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pustet lettet ut

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) fikk nærmest sjokk av pusteproblemene som meldte seg tidlig i løpet, men rutinert senket hun farten ett hakk, holdt roen på standplass og gikk inn til OL-sølv - Norges første OL-medalje i kvinnesiden i skiskyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne sølvmedaljen henger høyt. Den henger veldig høyt, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée etter å ha startet medaljefangsten i OL.

Allerede tidlig i løpet var det tydelig at Liv Grete ikke hadde en vanlig toppdag i sporet, men rutinert og kaldt gjort senket Liv Grete farten ett hakk. Slik unngikk hun å gå på en real høydesmell à la svenske Per Elofsson på tremila.

Og holdt helt inn.

Historisk medalje

- Jeg var nesten på vei til å få panikk da pusteproblemene var som verst på andrerunden. Men jeg tvang meg selv til å vri den følelsen unna og fortalte meg selv; «Nå bare går du, så ser du til slutt hva det blir.» Og at det ble sølv er jeg godt fornøyd med. Denne medaljen henger høyt. Veldig høyt, forsikrer Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Betyr det litt ekstra at dette er Norges første individuelle OL-medalje på kvinnesiden i skiskyting?

- Er det det? Det visste jeg ikke...

- Så da blir det kanskje litt festing i kveld?

- He, he. Nei, festen får dere ta dere av. Jeg samler opp alt til slutt, smiler Liv Grete. 15 km er i utgangspunktet ikke hennes sterkeste disiplin, og med sølv i går er det fortsatt den eneste hun ikke har vunnet i et internasjonalt mesterskap.

Med andre ord:

De beste gjenstår...

- Denne medaljen har gitt meg en god følelse. Jeg føler meg i bra slag, og gleder meg til fortsettelsen, sier Liv Grete.

Hårfin bom

Aller mest er hun fornøyd med at pustebesværet ikke gikk ut over skytingen.

- Jeg klarte å være topp konsentrert på standplass. Der gjorde jeg jobben min godt, konstaterer hun.

Hun var veldig nær 20 strake treff, men en hårfin bom skilte henne fra gullet.

- Jeg var sikker på at det var treff. Men den gikk litt til venstre, så jeg trykket nok av litt for seint.

- Ergerlig å tenke på det nå i etterkant?

- Nei, egentlig ikke. Jeg var topp konsentrert, og er godt fornøyd med skytingen, sier Liv Grete.

Stjernebom

Helt til etter siste skyting, så det ut til at bronse var det beste den triple verdensmesteren kjempet om. Men da både Magdalena Forsberg og Olga Pyleva bommet to hver på siste skyting, var Liv Grete plutselig med i gullkampen igjen.

- Jeg visste ikke at Magda hadde bommet to. Først mot slutten av løpet skjønte jeg at det sto mellom gull og sølv, sier hun.

Men de 8,3 sekundene opp til tyske Andrea Henkel klarte hun ikke å spise opp - ei jente hun har slått i sporet i samtlige verdenscuprenn før OL.

I mål skilte 7,9 sekunder i Liv Gretes disfavør.

- Neste gang kan marginene gå i min favør. Det er fortsatt to distanser igjen, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée, som hadde femte beste langrennstid.

Mørkeredd

Natta før konkurransen tilbrakte hun med ektemannen Raphael Poirée - en formel som har gitt triumfer før.

- Han sov over hos meg. Jeg er jo mørkredd og slapper mye bedre av når han er hos meg. I tillegg har jeg kjøpt en diger kosebamse som passer på meg om natta, smiler sølvjenta.

INGEN TOPPDAG: - Denne sølvmedaljen henger høyt. Den henger veldig høyt, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée etter å ha startet medaljefangsten i OL.
TOTALT UTSLITT: Liv Grete Skjelbreid Poirée kom i mål 7,9 sekunder bak den tyske gullvinneren Andrea Henkel. - Jeg var nesten på vei til å få panikk da pusteproblemene var som verst på andrerunden. Men jeg tvang meg selv til å vri den følelsen unna, sier Liv Grete.
Hele Norges coronakart