Russlands president avviser boikott

Putin avviser russisk OL-boikott

- Kommer definitivt ikke erklære noen boikott, sier presidenten.

AVVISER BOIKOTT: Vladimir Putin avviser at russiske utøvere som kan delta i lekene vil boikotte OL. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev, / NTB Scanpix
AVVISER BOIKOTT: Vladimir Putin avviser at russiske utøvere som kan delta i lekene vil boikotte OL. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev, / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin avviser at det kan bli aktuelt for russiske utøvere å boikotte vinterlekene i Pyeongchang som følge av utestengelsen.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra vinterlekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg.

Dagen derpå er president Putin sitert av flere russiske nyhetsbyråer på at han ikke vil legge hindringer i veien for utøvere som ønsker å delta i Sør-Korea.

– Vi kommer definitivt ikke til å erklære noen boikott, vi vil ikke hindre noen i å konkurrere, dersom de ønsker å delta, sa Putin.

Uttalelsen falt da den russiske statslederen holdt en tale på et bilproduksjonsanlegg i Nizhnij Novgorod.

I den samme talen skal Putin ha annonsert at han stiller til gjenvalg som russisk president.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer