SAMMEN:  Russiske og ukrainske tilskuere vifter med sine nasjoners flagg under åpningen i Sotsji. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin)
SAMMEN: Russiske og ukrainske tilskuere vifter med sine nasjoners flagg under åpningen i Sotsji. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin)Vis mer

Putin erklærte Paralympics åpnet

Tidenes største vinter-Paralympics er i gang.

Tidenes største vinter-Paralympics er i gang. Russlands president Vladimir Putin sto for åpningen etter en fargerik seremoni i Sotsji.

Oppbyggingen til de paralympiske lekene er blitt overskygget av den anspente situasjonen mellom Ukraina og Russland. Til tross for russernes aksjoner på Krim-halvøya har de ukrainske utøverne bestemt seg for å delta i Paralympics.

I rullestol bar langrennsløperen og skiskytteren Mykhailo Tkatsjenko det ukrainske flagget under innmarsjen på Fisjt stadion. Han ble møtt med store ovasjoner fra folk på tribunen, der enkelte også reiste seg til støtte for ukrainerne.

Mariann Vestbøstad Marthinsen var norsk flaggbærer i Sotsji fredag. Hun konkurrerer i langrennspigging og deltar i sitt andre vinter-Paralympics.

Med 547 utøvere fra 45 land er årets paralympiske leker de største siden oppstarten i 1976. Det skal deles ut 72 gullmedaljer fram til mesterskapet avsluttes 16. mars.

Åpningsseremonien til de paralympiske leker ble holdt på dagen én måned etter at Sotsji-OL ble åpnet.

(NTB)