Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland er utestengt fra OL

Putin ga ordre om alternative vinterleker

Russlands president Vladimir Putin ga onsdag myndighetene ordre om å arrangere alternative vinterleker for russiske utøvere som er nektet deltakelse i OL.

ORDRE: Vladimir Putin vil arrangere alternative vinterleker. Russland er utestengt fra OL, og kun et fåtall vil få delta under OL-flagget. Foto: Grigory Dukor/Pool Photo via AP
ORDRE: Vladimir Putin vil arrangere alternative vinterleker. Russland er utestengt fra OL, og kun et fåtall vil få delta under OL-flagget. Foto: Grigory Dukor/Pool Photo via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han minnet regjeringen på et tidligere vedtak om å arrangere konkurranser for våre utøvere som ikke får være med i OL, sa Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Han la til at vinnerne vil få bonusutbetalinger på nivå med det russiske OL-medaljevinnere normalt mottar.

Russland som nasjon er utestengt fra Pyeongchang-OL på grunn av avsløringene av systematisk dopingjuks, men 169 russiske utøvere er klarert av IOC for deltakelse som «olympiske utøvere fra Russland» (OAR). Tidligere onsdag møtte Putin disse utøverne og ønsket dem lykke til i Sør-Korea.

En lang rekke andre russere er nektet deltakelse i OL på grunn av tidligere dopingstraffer eller mistanke om delaktighet i dopingjuks. Disse skal få delta i de alternative vinterlekene.

Ifølge avisen Izvestija vil lekene finne sted i Sotsji, der forrige vinter-OL ble arrangert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!