ORDRE: Vladimir Putin vil arrangere alternative vinterleker. Russland er utestengt fra OL, og kun et fåtall vil få delta under OL-flagget. Foto: Grigory Dukor/Pool Photo via AP
ORDRE: Vladimir Putin vil arrangere alternative vinterleker. Russland er utestengt fra OL, og kun et fåtall vil få delta under OL-flagget. Foto: Grigory Dukor/Pool Photo via APVis mer

Russland er utestengt fra OL

Putin ga ordre om alternative vinterleker

Russlands president Vladimir Putin ga onsdag myndighetene ordre om å arrangere alternative vinterleker for russiske utøvere som er nektet deltakelse i OL.

- Han minnet regjeringen på et tidligere vedtak om å arrangere konkurranser for våre utøvere som ikke får være med i OL, sa Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Han la til at vinnerne vil få bonusutbetalinger på nivå med det russiske OL-medaljevinnere normalt mottar.

Russland som nasjon er utestengt fra Pyeongchang-OL på grunn av avsløringene av systematisk dopingjuks, men 169 russiske utøvere er klarert av IOC for deltakelse som «olympiske utøvere fra Russland» (OAR). Tidligere onsdag møtte Putin disse utøverne og ønsket dem lykke til i Sør-Korea.

En lang rekke andre russere er nektet deltakelse i OL på grunn av tidligere dopingstraffer eller mistanke om delaktighet i dopingjuks. Disse skal få delta i de alternative vinterlekene.

Ifølge avisen Izvestija vil lekene finne sted i Sotsji, der forrige vinter-OL ble arrangert.

(NTB)