Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM

Putin har liten tro på egne gutter i fotball-VM

Russlands mektige president Vladimir Putin har ingen store forhåpninger om at Russland skal overraske og slå til i VM på hjemmebane.

HAR IKKE TRUA: Vladimir Putin har liten tro på at Russland klarer å bite fra seg i mesterskapet. Her med FIFA-president Gianni Infantino. Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
HAR IKKE TRUA: Vladimir Putin har liten tro på at Russland klarer å bite fra seg i mesterskapet. Her med FIFA-president Gianni Infantino. Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Vis mer

Putin går nærmest for en helgardering i sitt valg av VM-favoritter og nevner Brasil, Argentina, Spania og regjerende mester Tyskland.

Han kan fort ha rett denne gangen, for Russland er for tiden et av VMs dårligst rangerte lag med 66.-plass på FIFA-rankingen. Bare Saudi-Arabia ligger lavere plassert.

FIFA-rankingen blir offentliggjort torsdag, og der vil russerne trolig falle ned til 70.-plass, mens Saudi-Arabia blir værende på sin 67.-plass.

- Russlands hovedoppgave er å gjennomføre et godt VM-sluttspill og lage en stor VM-fest for millioner av fotballfans over hele verden, sier Putin i et intervju med China Media Group som ble lagt ut på Kremls nettsted onsdag.

Skuffet

Russland arrangerer sitt første VM-sluttspill. Det går i elleve byer fra 14. juni til 15. juli. Putin opplyste at han vil være til stede på åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia neste torsdag i Moskva.

Tirsdag spilte russerne noe skuffende 1-1 mot Tyrkia. Laget har ennå til gode å vinne i 2018.

- Det er trist at laget vårt ikke har klart noen bra resultat i det siste, men vi, og alle som liker fotball i Russland, har et godt håp om at laget vårt skal bite godt ifra seg og kjempe til siste slutt, sier Putin.

Han nevner Brasil og Argentina som sine største favoritter, men tar med to andre aktuelle vinnere:

- I tidligere VM har Tyskland levert solid innsats, og det spanske laget har også spilt bra fotball, sier han.

- Det vil helt sikkert være andre gode utfordrere, men bare det beste laget vinner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media