GO'BUSSER: Vladimir Putin legger ikke skjul på at han gleder seg over at 79 år gamle Sepp Blatter får fortsette å styre den internasjonale fotballen. Foto: REUTERS / FIFA / Pool / NTB Scanpix
GO'BUSSER: Vladimir Putin legger ikke skjul på at han gleder seg over at 79 år gamle Sepp Blatter får fortsette å styre den internasjonale fotballen. Foto: REUTERS / FIFA / Pool / NTB ScanpixVis mer

Putin hyller Blatter for hans profesjonalitet og høye autoritetsnivå

Mens FIFAs visepresident trakk seg.

Russlands president Vladimir Putin uttrykker begeistring for at Sepp Blatter fredag ble gjenvalgt som FIFA-president.

Før valget fredag gikk Putin ut med støtte til 79-årige Blatter. Og dagen etter at sveitseren ble gjenvalgt har Putin uttrykk begeistring for valgresultatet.

- Putin uttrykker at han er sikker på at Blatters erfaring, profesjonalitet og høye autoritetsnivå vil sørge for å øke fotballens popularitet og geografiske utspredelse ytterligere, sa en talsmann for den russiske regjeringen lørdag.

Russland er valgt som VM-arrangør i 2018. Før FIFA-valget beskyldte Putin USA for at korrupsjonssaken var et forsøk på å ta mesterskapet fra Russland.

- Putin vil gjenta at han er interessert i å samarbeide med FIFA generelt, og spesielt når det gjelder forberedelsene til VM 2018, la talsmannen til.

Visepresidenten trakk seg Engelske David Gill bekreftet lørdag at han trekker seg fra FIFAs eksekutivkomité som følge av at Sepp Blatter ble gjenvalgt som president.

Gill ble som ventet valgt inn i FIFA-styret fredag. Men på forhånd hadde 57-åringen varslet at det var utenkelig for ham å sitte i et Blatter-ledet FIFA.

Lørdag bekreftet Gill i en pressemelding at han trekker seg fra FIFA, dagen etter at Blatter slo prins Alin bin al Hussein i avstemningen om å bli president.

TRAKK SEG: David Gill vil ikke styre FIFA sammen med Sepp Blatter. Foto: REUTERS / Ruben Sprich / NTB Scanpix
TRAKK SEG: David Gill vil ikke styre FIFA sammen med Sepp Blatter. Foto: REUTERS / Ruben Sprich / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke en enkel beslutning. Men de tre siste dagene har overbevist meg om at det er upassende å være en del av FIFAs eksekutivkomité med den nåværende ledelsen, sier Gill.

Gill var direktør i Manchester United i ti år fram til 2013. Han er nå visepresident i det engelske fotballforbundet (FA), i tillegg til å sitte i UEFA-styret.

I pressemeldingen skriver han at han ikke anser Blatter som demokratisk valgt, og at han anser det som umulig med en positiv endring så lenger den 79-årige sveitseren er FIFA-president.

Engelskmannen ble valgt inn fredag på UEFAs kvote. Det europeiske fotballforbundet er derfor nødt til å avholde en avstemning for å finne en ny representant som skal representere dem i FIFA.

(NTB)