Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vladimir Putin raser mot Grigorij Rodtsjenkov

Putin innrømmer tilfeller av doping

Og raser mot dopvarsler.

INNRØMMER: Vladimir Putin innrømmer at det har vært episoder med doping i Russland. Foto: REUTERS/Grigory Dukor
INNRØMMER: Vladimir Putin innrømmer at det har vært episoder med doping i Russland. Foto: REUTERS/Grigory Dukor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin avviser på det mest bestemte at han ga ordre om det mye omtalte dopingprogrammet i russisk idrett.

Putin uttalte seg tirsdag for å svare på beskyldningene fra dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov, som hevder at russerne i mange år drev organisert doping med støtte fra staten.

Det er blant annet Rodtsjenkovs vitnemål som ligger til grunn for utestengelsen av Russland fra OL i 2014 og 2018.

- Idioten Rodtsjenkov

– De har denne idioten Rodtsjenkov, startet Putin, med henvisning til USA, der Rodtsjenkov nå oppholder seg på hemmelig adresse.

– Alt er basert på vitnemålet fra denne mannen. Kan man i det hele tatt stole på ham? raser presidenten videre.

Putin kommer samtidig med en liten innrømmelse og sier at det delvis er Russlands egen feil at nasjonen havnet i dopingsøkelyset.

– Det har tross alt vært enkelttilfeller av doping, sier presidenten uten å spesifisere hvilke tilfeller han sikter til.

Heftige påstander

Mandag presenterte svenske SVT utdrag fra et intervju kanalen har gjort med Rodtsjenkov i forbindelse med TV-programmet Uppdrag Granskning.

Der hevder dopingvarsleren, som tidligere var sjef for det russiske antidopinglaboratoriet i Moskva, at alle russiske idrettsutøvere i Beijing-OL i 2008 var dopet.

Han sier videre at Putin var klar over dopingen som foregikk under OL på hjemmebane i 2014, der sikkerhetstjenesten FSB skal ha bidratt med å gjennomføre utbytting av dopingprøver.

– Selvfølgelig, det kom fra høyeste hold, fra presidenten. Bare presidenten kunne sørge for at FSB deltok i en så spesifikk oppgave, sier Rodtsjenkov.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!