Putin med judo-bok

Russlands president gir ut bok. Ikke om politikk, men om judo.

Å skrive bøker er noe de fleste russiske ledere har syslet med gjennom tidene. Men ytterst få av dem har tatt opp samme tema som Russlands nåværende regent. I den 154-sider store boken «Judo: Historie, teori, praksis» avslører judo-eksperten Vladimir Putin sine beste triks.

Boka er skrevet sammen med to av Putins nærmeste judo-kompiser og er ingen billig-utgave. 250 rubler, eller nærmere hundre kroner, er ikke vanlig pris på russiske sportsbøker, ifølge den engelskspråklige avisen The Moscow Times. Boka ble lansert i Arkhangelsk i forrige uke.

Det er ikke akkurat høytravende literatur Putin har begått. Illustrasjoner av diverse judogrep fyller seksti sider av boka, som har knusktørre titler som «Forsvar mot slag mot hodet fra høyre» og «Når du blir angrepet med kniv nedenfra (kniv i høyre hånd)».

Da Putin var på statsbesøk i Japan i juli imponerte han vertsskapet med en judo-oppvisning. Det forhindret ham likevel ikke å bli lagt i bakken av en japansk kvinnelig motstander, til sikkerhetsvaktenes bestyrtelse.