SVERTEKAMPANJE?: Vladimir Putin mener det ikke er tilfeldig at Fifa-rabalderet startet nå rett før det nye presidentvalget i organisasjonen. Foto: EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL
SVERTEKAMPANJE?: Vladimir Putin mener det ikke er tilfeldig at Fifa-rabalderet startet nå rett før det nye presidentvalget i organisasjonen. Foto: EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOLVis mer

Putin mener Fifa-anklagene er en del av en svertekampanje

- Gjør dette for egen vinning.

(Dagbladet): Russlands president, Vladimir Putin, tror ikke det er tilfeldig at alt dette rundt Fifa skjer nå. Ni FIFA-topper og fem forretningsmenn ble onsdag siktet av amerikanske myndigheter i en omfattende korrupsjonssak.

- Dessverre bruker våre amerikanske venner disse metodene for egen vinning, og det er ikke lov å forfølge folk. Jeg ville ikke avvise at det er dette som skjer med Fifa, men jeg vet ikke hvordan det vil ende. Uansett, det faktum at det skjer akkurat nå, rett før valget av ny Fifa-president, gir en det inntrykket, sier Putin ifølge Russia Today.

Ifølge World Football Insider kom uttalelsene etter tidligere UEFA-president Lennart Johannsen mente Russland skulle fratas 2018-VM - og at det skulle gis til England istedet.

- Forsøk på å stoppe Blatter Pågripelsene ser Putin som et klart forsøk på å sverte Blatters kandidatur.

- Dette er enda et forsøk på å tvinge loven deres på andre land. Jeg er helt sikker på at det er et forsøk på å stoppe at Blatter blir gjenvalgt som Fifa-president, fortsetter Putin.

Ifølge New York Times uttalte Putin at han også er klar over det presset Blatter har opplevd etter VM-tildelingen. Da ble Putin spurt om han trodde det presset kom til å påvirke Russlands arrangørplaner, svarte han:

- Jeg vet ikke. Dette har ikke noe med oss å gjøre.

Cameron støtter prins Ali Storbritannias statsminister, David Cameron, har også uttalt seg om korrupsjonsskandalen i dag. Han mener mye taler for å gjøre endringer i Fifa. Han har, som NFF også gjør, gitt sin støtte til at prins Ali tar over som Fifa-president.

Etter de siste dagers dramatiske hendelser, koker alt ned til morgendagens valg. For å bli ny FIFA-president trenger prins Ali bin Al-Hussein 105 av de 209 stemmene som avgis.

Ifølge Dagbladets kilder viser en opptelling gjort i ettermiddag at den jordanske prinsen foreløpig ser ut til å få 90 av dem. Mens UEFA-nasjonene stiller seg bak Al-Hussein, har Den afrikanske fotballføderasjonen (CAF) uttalt at de støtter Blatter.