VM-åpningen er for autokrater, homofober og spesielt interesserte

Putin serverer oss en drittkamp: Tidenes verste åpning i et VM

Russland - Saudi Arabia er åpningskampen vi ikke bryr oss om. Fredagens Egypt-Uruguay og Portugal-Spania er våre kamper.

VM-SJEF?: Russlands president Vladimir Putin taler før VM-starten i dag. Han serverer oss tidenes verste åpningskamp, skriver Morten P. Foto: AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
VM-SJEF?: Russlands president Vladimir Putin taler før VM-starten i dag. Han serverer oss tidenes verste åpningskamp, skriver Morten P. Foto: AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUNNE VM 2018 åpnet med en mer uinteressant og politisk ukorrekt fotballkamp, om du ikke er russer, saudiaraber, autokrat, homofob, kvinnehater, og you name it-undertrykker, vel å merke?

Nei, jeg tror ikke det.

Russland (70) og Saudi-Arabia (67), på toppen av veldig mye annet som ikke er bra, er de to lavest rangerte fotballagene i VM, lavere enn Norge (53).

Russland-Saudi Arabia er åpningskampen ingen vil ha.

SELV VLADIMIR PUTIN må være irritert på denne kampen. FIFA kunne jo i det minste gitt dem (han) Uruguay for det smurte vennskapets skyld. Eller for de 100 milliardene (norske kronene) som er lagt i mesterskapet.

Uruguay, en internasjonal storhet.

FOR IKKE Å snakke om Egypt med verdensstjerna Mohamed Salah, for sikkerhets skyld med base i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj. Der Putins såkalte pitbull – homofoben, kvinnehateren og torturisten Ramzan Kadyrov, mannen med dødslista, han som har sagt at homofile er samfunnets gift – soler seg i Liverpool-essets glans samtidig som han bruker islam som et verktøy til innpass på den arabiske halvøya. Hvor undertrykkende kan dette egentlig bli var tanken da jeg leste rapporter om deportasjoner av Russlands homofile, hjemløse og prostituerte i forrige uke, hvor langt er russerne villige til å gå i sin totale forakt for internasjonale konvensjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer