Putin synes Blatter fortjener Nobels fredspris

- Fortjener en spesiell utmerkelse.

- FORTJENER FREDSPRIS: Russlands president Vladimir Putin er mektig imponert over arbeidet Sepp Blatter har gjort som FIFA-president. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev
- FORTJENER FREDSPRIS: Russlands president Vladimir Putin er mektig imponert over arbeidet Sepp Blatter har gjort som FIFA-president. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin er mektig imponert over arbeidet Sepp Blatter har gjort som FIFA-president.

I et intervju med den sveitsiske TV-stasjonen RTS uttrykker Putin stor begeistring for den mektige fotballsjefen.

- Jeg mener folk som Sepp Blatter og ledere for store internasjonale idrettsorganisasjoner fortjener en spesiell utmerkelse. Hvis det er noen som fortjener Nobels fredspris er det disse folkene, sa Putin mandag.

Det har lenge vært kjent at den russiske presidenten er en stor tilhenger av den mektige FIFA-sjefen. Da Blatter ble gjenvalgt i vår, var Putin raskt ute med å hylle sveitserens profesjonalitet.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Putin uttrykker at han er sikker på at Blatters erfaring, profesjonalitet og høye autoritetsnivå vil sørge for å øke fotballens popularitet og geografiske utspredelse ytterligere, sa en talsmann for den russiske regjeringen.

Kort tid etter hyllesten ble det klart at Blatter trekker seg president.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer