René Fasel

Putin-venn advares

Den tidligere presidenten for Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) bes holde seg unna hockey-VM i Finland. Årsaken er hans tette bånd til Russland og Vladimir Putin.

NÆRE: René Fasel og Vladimir Putin har lenge hatt et nært forhold. Her fra åpningen av junior-VM i Sotsji i 2019. Foto: Aleksei Nikolsky / AP / NTB
NÆRE: René Fasel og Vladimir Putin har lenge hatt et nært forhold. Her fra åpningen av junior-VM i Sotsji i 2019. Foto: Aleksei Nikolsky / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

René Fasel har vært en stor figur i det internasjonale ishockey-miljøet. Sveitseren ledet Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) fra 1994 til 2021.

Han har i lang tid hatt tette bånd til Russland, og har blant annet nektet å fordømme den russiske invasjonen av Ukraina.

- Det som har skjedd stopper ikke min kjærlighet for Russland, skal han ha sagt til den kanadiske avisa La Liberte

Nå advares han fra å møte opp til ishockey-VM i Finland.

- En skam

- Offisielt sett er han invitert fordi han er et æresmedlem av IIHF, men han bør seriøst vurdere hvorvidt han vil komme eller ikke, sa Matti Nurminen, sjef i det finske hockeyforbundet, nylig til Yle.

Alexander Stubb, tidligere statsminister i Finland, ønsker heller ikke at Fasel skal være til stede under VM.

- Han er en skam for den globale ishockey-familien. Under ingen omstendigheter er han velkommen til VM i Finland i mai, skrev han på Twitter i mars.

Stubbs tweet kom som følge av rapporter om at Fasel hadde tatt opp en konsultasjonsrolle i Kontinental Hockey League (KHL).

Hyllet av Putin

Tidligere har Fasel gått hardt ut mot avgjørelsen om å utestenge Russland og Hviterussland fra internasjonale turneringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer