Putins mystiske «elskerinne» dukket opp

Alina Kabajeva (39) med sjelden offentlig opptreden.

DUKKET OPP: Putins mystiske «elskerinne» dukket opp under åpningen av et nytt senter for rytmisk gymnastikk i Sotsji. Reporter: Maja Walberg Klev. Video: EAST2WEST NEWS Vis mer
Publisert

I 18 år har det versert rykter om at Alina Kabajeva (39) er president Vladimir Putins «hemmelige elskerinne».

Siden krigen brøt ut har Kabajeva nærmest vært som sunket i jorda. Lørdag gjorde hun imidlertid en sjelden offentlig opptreden - men nektet å kommentere Putins blodige krig i Ukraina.

Det skriver flere medier, deriblant Metro News, den russiske storavisa Sport Express og Sochi24.

- Stor begivenhet

Det var i forbindelse med åpningen av et nytt treningssenter for gymnastikk i den russiske storbyen Sotsji at 39-åringen plutselig dukket opp.

Kabajeva har i en årrekke konkurrert i rytmisk gymnastikk. Hun er tidligere kjent som en av verdens beste turnere, og tok som aktiv ni VM-gull og to olympiske medaljer - inkludert gull i 2004.

- For oss er det en stor begivenhet å få åpne Academy of Rhythmic Gymnastics med den internasjonale turneringen Heavenly Grace (...). Landslaget har alltid hatt en treningshall og en treningsbase, mens de regionale lagene ikke har hatt det. Nå skal akademiet bli et hjem for regionale lag og klubber, skal den tidligere OL-vinneren ha sagt i åpningstalen før hun takket alle som har bidratt med økonomisk støtte til idrettsanlegget.

VERDENSTOPPEN: Alina Kabajeva under OL i Aten i 2004. Foto: Vincent Yu / AP / NTB
VERDENSTOPPEN: Alina Kabajeva under OL i Aten i 2004. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Vis mer

Kabajeva skal ha unngått å kommentere Putins krigføring i nabolandet, til tross for at dette er en av svært få offentlige opptredener hun har gjort siden 24. februar. Hun skal også ha nektet å kommentere ryktene om presidentens svekkede helsetilstand.

Tidligere har hun imidlertid uttrykt stor misnøye mot at en rekke idrettsforbund har utestengt Russland fra internasjonal idrett.

- Jeg er av den tro at det aldri har vært noe så skammelig i internasjonal idrettshistorie. Ledelsene i mange internasjonale idrettsforbund har vært involvert i mange usportslige saker over lang tid og under ulike påskudd, sa hun i en uttalelse i mars.

- Flyttet til Sveits

Spekulasjonene om hvorvidt den russiske presidenten og idrettsstjerna har et forhold har gått siden 2004. Det angivelige forholdet mellom de to har aldri blitt bekreftet fra offisielt hold, og i 2008 nektet 39-åringen for å være i en romantisk relasjon med den russiske presidenten.

- Det er bare søppel, fullstendig søppel. Alina kommer ikke til å kommentere noe på søppel publisert av tabloidpressen, sa en talsperson for Kabajeva den gang.

BANKETT: Vladimir Putin og Alina Kabajeva på en bankett i Mosvka etter OL i Aten i 2004. Foto: Ivar Tass / AP / NTB
BANKETT: Vladimir Putin og Alina Kabajeva på en bankett i Mosvka etter OL i Aten i 2004. Foto: Ivar Tass / AP / NTB Vis mer

Amerikanske myndigheter mener imidlertid de sitter på informasjon som bekrefter at Kabajeva har fått minst tre barn med presidenten. Siden invasjonen av Ukraina har det florert med opplysninger om at hun har søkt tilflukt i Sveits med barna.

Kabajeva er i dag en mektig kvinne med en høy posisjon i Russland og tette bånd til Putin, noe som fikk henne plassert på EUs sanksjonsliste mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer