Russland utestengt fra internasjonal idrett

Putins nødutgang

Fotballen er Russlands håp for å komme seg ut av den internasjonale idrettsboikotten. Der kan Europa sparkes over sidelinja.

PLASS PÅ LAGET IGJEN? FIFA-president Gianni Infantino sørget selvsagt for at Vladimir Putin fikk sin egen trøye under VM i 2018. Nå er det Russlands plass i internasjonal idrett som Infantino må hjelpe til med. Ingen har bedre mulighet for å lykkes med det enn FIFA-presidenten. FOTO:AFP/ Sputnik / Alexei Druzhinin.
PLASS PÅ LAGET IGJEN? FIFA-president Gianni Infantino sørget selvsagt for at Vladimir Putin fikk sin egen trøye under VM i 2018. Nå er det Russlands plass i internasjonal idrett som Infantino må hjelpe til med. Ingen har bedre mulighet for å lykkes med det enn FIFA-presidenten. FOTO:AFP/ Sputnik / Alexei Druzhinin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DENNE uka kom det første tydelige tegnet på at Putins Russland er ute for godt fra internasjonal idrett. Da strøk det europeiske Fotballforbundet (UEFA) Russland som mulig EM-arrangør fram til 2032:

  • Putins nasjonalistiske stjerneidrett fikk altså hele ti års festforbud.

Samtidig ble de russiske toppklubbene utestengt fra europeiske konkurranser i enda en ny sesong. Det var et varsel om at Russland med det vanviddet som styrer stormakten nå, ikke hører hjemme i leken i Europa.

Men internasjonal fotball er mye mer enn Europa. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) gjør ikke nødvendigvis det som europeerne vil.

Den mulige splittelsen er tydelig. Nå kommer denne europeiske skjerpingen av boikotten, mens usikkerheten øker rundt hvilken vei FIFA-president Gianni Infantino ønsker å lede sporten sin.

For kanskje nettopp fotballen blir Putins redning tilbake til den prestisjetunge internasjonale idretten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer