Putret av sinne

Mørk i øynene klatret Bjørn Rune Gjelsten ut av «Spirit of Norway» etter at han måtte bryte British Grand prix med motorhavari.

PLYMOUTH (Dagbladet): -  Jeg er skikkelig forbannet, sa han før han putret vekk på en scooter.

Ikke bare måtte Gjelsten bryte løpet, han tapte også ledelsen i verdensmesterskapet til vinneren, «Victory 7» fra Dubai. I tillegg kan han vente seg bøter for å ha brutt fartsgrensen inn og ut av depotet.

For Gjelsten brukte mye av løpet på å kjøre ut og inn av depot. Etter to runder fikk han problemer med den ene girkassa, og båten måtte inn for å få låst girboksen igjen. Etter en ny runde skjedde det samme med girkassa på den andre motoren. Nok en gang la Gjelsten ut på rundene igjen, denne gangen håpløst etter de andre, men i håp om VM-poeng. Etter nok en runde var det slutt, og «Spirit of Norway» tøffet tilbake til depot.

Mistet fordelen

-  Vi fikk en bra start og la oss på andre-tredjeplass som planlagt, men så røk girkassa. Vi har hatt problemer med girkassene tidligere, men i år har det fungert bra fram til nå. Nå må vi undersøke nærmere hva det er, men det er tydelig en svakhet. Det er veldig irriterende, for nå har vi mistet den fordelen vi hadde gjennom førsteplasser i de to første løpene. Jeg er skikkelig forbannet nå, sier Gjelsten til Dagbladet.

Bot

Han kan også vente seg represalier fra UIM, det internasjonale forbundet for powerboatracing, og kanskje også fra havnemyndighetene i Plymouth. På sine tallrike turer til og fra depotet brøt han havnebassengets fartsgrense på 4 knop ettertrykkelig. Ifølge kilder i UIM kan han vente seg rundt 10 000 kroner i bot for fartsoverskridelsene.

Det ble nedtur for den tredobbelte verdensmesteren, og sikkert også for kjæresten hans, countryartisten Liv Marit Vedvik, som fulgte løpet på bølgen i Plymouth fra «Spirit of Norway»-teamets Cougar skjærgårdsjeep.

En tydelig skuffet Gjelsten kastet seg på scooteren og forlot depotet. Minutter seinere hadde han skiftet til sivile klær. «Spirit of Norway» ligger nå på andreplass i verdensmesterskapet.

«Hydrolift» brøt

«Hydrolift»-teamet fra Fredrikstad, en vennegjeng med entusiaster, hadde også en dårlig dag. De startet to runder etter de andre på grunn av motorproblemer, og brøt løpet på grunn av en motorlekkasje etter tre runder. Teamet har falt fra tredje til femteplass i sammendraget.

-  Det er skuffende, men sånn er motorsport. Vi kommer sterkere tilbake, sier teamleder Bård Erker i «Hydrolift».

Men det ble likevel norsk suksess i Plymouth. Jotun-teamet, med Jann Hillestad og Bernhard Bellmann bak spakene, tok andreplassen etter «Victory 7».

FORKLARER: Gjelstens kjæreste, Liv Marit Vedvik, har fulgt løpene i England.
BRØT: Bjørn Rune Gjelsten fikk en bra start, men måtte bryte etter sju runder. Da hadde han forsøkt å reparere båten to ganger.