Puyol betalte for Miki Roques kreftbehandling

Nå vil Spania vinne EM for den avdøde 23-åringen.

MINNET: Miki Roque (23) ble gravlagt i Katalonia, Spania i går. Carles Puyol var tilstede i begravelsen. Foto: SCANPIX/EPA/DAVID BASORA
MINNET: Miki Roque (23) ble gravlagt i Katalonia, Spania i går. Carles Puyol var tilstede i begravelsen. Foto: SCANPIX/EPA/DAVID BASORA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag døde Real Betis-spiller Miki Roque, 23 år gammel, etter et drøyt års kamp mot kreften.

Roque fikk påvist diagnosen bekkenkreft i 2011, og trakk seg tilbake for å få behandlingen for sykdommen. Da trådte Barcelonas Carles Puyol inn i livet hans, skriver El Mundo.

Puyol har følt kreftsykdom på troppen i den katalanske storklubben nylig, da Eric Abidal måtte gjennom en levertransplantasjon etter å ha fått påvist en svulst i leveren.

Da Puyol fikk vite om Miki Roque, som kommer fra samme sted utenfor Barcelona som moren hans, tilbød han seg å betale de stadig voksende sykehusregningene.

Trøyehyllest Betis skulle opprinnelig stå for behandlingskostnadene, men disse vokste, og selv om man opprinnelig ikke ønsket privat hjelp, tok Puyol affære.

Vennskapet mellom de to vokste. I mai 2011 spilte blant annet Barcelona-spilleren Champions League-finale med en t-skjorte under drakta med påskriften «Anims Miki», «Stå på, Miki».

Søndag gikk Roque likevel bort, og først etter det er gesten fra Puyol blitt kjent.

Hedres I EM vil de spanske spillerne nå hedre Miki Roques minne ved å hente tittelen hjem fra Ukraina, fortalte Andres Iniesta på en pressekonferanse i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer