MINNET: Miki Roque (23) ble gravlagt i Katalonia, Spania i går. Carles Puyol var tilstede i begravelsen. Foto: SCANPIX/EPA/DAVID BASORA
MINNET: Miki Roque (23) ble gravlagt i Katalonia, Spania i går. Carles Puyol var tilstede i begravelsen. Foto: SCANPIX/EPA/DAVID BASORAVis mer

Puyol betalte for Miki Roques kreftbehandling

Nå vil Spania vinne EM for den avdøde 23-åringen.

(Dagbladet): Søndag døde Real Betis-spiller Miki Roque, 23 år gammel, etter et drøyt års kamp mot kreften.

Roque fikk påvist diagnosen bekkenkreft i 2011, og trakk seg tilbake for å få behandlingen for sykdommen. Da trådte Barcelonas Carles Puyol inn i livet hans, skriver El Mundo.

Puyol har følt kreftsykdom på troppen i den katalanske storklubben nylig, da Eric Abidal måtte gjennom en levertransplantasjon etter å ha fått påvist en svulst i leveren.

SPILLER FOR HANS MINNE:Andres Iniesta sier Spania ønsker å hedre Roque ved å spille godt i semifinalen i EM. Foto: SCANPIX/AFP/ HO/ UEFA
SPILLER FOR HANS MINNE:Andres Iniesta sier Spania ønsker å hedre Roque ved å spille godt i semifinalen i EM. Foto: SCANPIX/AFP/ HO/ UEFA Vis mer

Da Puyol fikk vite om Miki Roque, som kommer fra samme sted utenfor Barcelona som moren hans, tilbød han seg å betale de stadig voksende sykehusregningene.

Trøyehyllest
Betis skulle opprinnelig stå for behandlingskostnadene, men disse vokste, og selv om man opprinnelig ikke ønsket privat hjelp, tok Puyol affære.

Vennskapet mellom de to vokste. I mai 2011 spilte blant annet Barcelona-spilleren Champions League-finale med en t-skjorte under drakta med påskriften «Anims Miki», «Stå på, Miki».

Søndag gikk Roque likevel bort, og først etter det er gesten fra Puyol blitt kjent.

Hedres I EM vil de spanske spillerne nå hedre Miki Roques minne ved å hente tittelen hjem fra Ukraina, fortalte Andres Iniesta på en pressekonferanse i dag.

BLE 23 ÅR GAMMEL: Miki Roque. Foto: SCANPIX/EPA/PACO PEREZ
BLE 23 ÅR GAMMEL: Miki Roque. Foto: SCANPIX/EPA/PACO PEREZ Vis mer

- Vi kommer til å tenke på ham og familien hans under semifinalen. De lider nå. Om vi kommer til finalen, håper jeg at vi kan tilegne den til ham, og forhåpentligvis trofeet også, sier Iniesta, ifølge NTB.

- Vi ble overrasket over den triste nyheten, og vi er alle lei oss, selv om vi visste at han var alvorlig syk, sier landslagssjef Vicente del Bosque.

- Vi vil gi en enorm klem til guttens familie og venner, og til klubben hans og alle Betis-fans, sier del Bosque.

I årets siste seriekamp mot Betis fikk Carles Puyol, som mistet EM på grunn av skade, overrakt en minneplate fra Betis-fansen som takk for hjelpen til den nå avdøde Miki Roque.