Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pytlick ferdig som dansk landslagssjef etter EM-skuffelsen

- Full gjensidighet.

FERDIG: Jan Pytlick er ferdig som sjef for Danmarks kvinnelandslag i håndball. Avgjørelsen ble tatt etter en evaluering av EM-innsatsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FERDIG: Jan Pytlick er ferdig som sjef for Danmarks kvinnelandslag i håndball. Avgjørelsen ble tatt etter en evaluering av EM-innsatsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Jan Pytlick er ferdig som sjef for Danmarks kvinnelandslag i håndball. Avgjørelsen ble tatt etter en evaluering av EM-innsatsen.

- Konklusjonen ble trukket i full gjensidighet mellom landslagssjefen og Danmarks håndballforbunds politiske, administrative og sportslige ledelse. Den innebærer at Jan Pytlick fristilles per 1. januar 2015, heter det i en pressemelding fra DHF søndag.

Pytlick har vært Danmarks landslagssjef i tiden 1998 til 2005 og igjen fra 2007 fram til nå. Høydepunktene var OL-gullene i 2000 og 2004 og EM-gullet i 2002. Det ble også to EM-sølv. I VM ble bronsen i 2013 eneste medalje under hans ledelse.

Det var meningen å rette på det neste år, for Pytlick hadde kontrakt fram til og med VM på hjemmebane i 2015. I stedet blir det en annen som leder Danmark i det mesterskapet.

- Riktig - Jeg mener dette er riktig beslutning, sier landslagsveteranen Ann Grete Nørgaard til Ritzau om Pytlicks avgang.

- Jeg tror en ny landslagssjef kan skape ny energi i landslaget, og det er viktig før VM på hjemmebane, mener hun.

Pytlick får mange rosende ord fra forbundsledelsen, som likevel ikke mente at han var rett mann til å lede laget videre.

- Jan Pytlick fortjener en ekstraordinært stor takk og dyp anerkjennelse for det arbeidet han har gjort med vårt kvinnelandslag og resultatene han har oppnådd siden tiltredelsen, sier generalsekretær Morten Stig Christensen i DHF.

Danmark greide ikke å leve opp til forventningene i EM i desember og endte på en skuffende 8.-plass i mesterskapet Norge vant etter blant annet å ha slått danskene klart i gruppespillet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media