LIKER IKKE: Qatara utenriksminister Affairs Khalid bin Mohamed Al-Attiyah liker dårlig at FBI skal etterforske tildelingen av VM til landet. Foto: REUTERS / Feisal Omar / NTB Scanpix
LIKER IKKE: Qatara utenriksminister Affairs Khalid bin Mohamed Al-Attiyah liker dårlig at FBI skal etterforske tildelingen av VM til landet. Foto: REUTERS / Feisal Omar / NTB ScanpixVis mer

Qatar: - Fordommer og rasisme bak kritikken

Utenriksministeren mener enkelte ikke liker at et muslimsk land fikk VM.

Qatar kan «på ingen måte» miste fotball-VM i 2022, mener landets utenriksminister. Han sier fordommer og rasisme ligger bak korrupsjonsanklagene rundt tildelingen.

- Det er veldig vanskelig for noen å svelge at et arabisk, muslimsk land skal gjennomføre mesterskapet, som om dette ikke kan være noen rett for en arabisk stat, sier Qatars utenriksminister Khaled al-Attaiyah til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg tror det er rasisme og fordommer som ligger bak denne svertekampanjen mot Qatar, sier ministeren.

Onsdag ble det kjent at det amerikanske føderale politiet FBI etterforsker VM-tildelingene til Qatar og Russland som en del av en større korrupsjonsetterforskning av sentrale ledere i FIFA. Sveitsiske myndigheter offentliggjorde i forrige uke at de gjør det samme.

Russiske myndigheter sier de fortsetter forberedelsene til fotball-VM i 2018 i henhold til planen.

Tildelingen av fotball-VM til Qatar var kontroversiell allerede før korrupsjonssaken for alvor sprakk. Kritikken handlet blant annet om at de svært høye temperaturene i landet ville gjøre det vanskelig å gjennomføre kampene.

(NTB)