Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Qatar avviser anklager om stemmekjøp

- Vi har ingenting å skjule, sier VM-arrangøren i 2022.

HARDE BESKYLDNINGER: Sepp Blatters FIfa er gjenstand for nye korrupsjonsanklager i forbindelse med VM-tildelingen før 2022.Foto: SCANPIX/EPA/WALTER BIERI
HARDE BESKYLDNINGER: Sepp Blatters FIfa er gjenstand for nye korrupsjonsanklager i forbindelse med VM-tildelingen før 2022.Foto: SCANPIX/EPA/WALTER BIERI Vis mer

Qatar, arrangøren av fotball-VM i 2022, avviser alle beskyldning om at landet skal kjøpt seg stemmer under FIFAs valg av VM-arrangør i desember.

Tirsdag la det britiske parlamentet fram resultatet av en undersøkelse om hvorfor England ikke fikk mesterskapet i 2018. Ifølge parlamentsmedlem Damian Collins hadde avisen Sunday Times bevis for at Issa Hayatou fra Kamerun og Jacques Anouma fra Elfenbenskysten ble betalt av Qatar for stemme på deres kandidatur.

De to har ikke kommentert beskyldningene.

- Vi nekter kategorisk for disse beskyldningene. Vi har ingenting å skjule og vil mer enn gjerne samarbeide om framtidige etterforskninger. Dessuten vil motbevise alle mulige framtidige beskyldninger, het det i en pressemelding fra VM-arrangøren Qatar.

I desember valgte FIFAs delegater ut Russland som verter for VM-sluttspillet i 2018, og noe overraskende for de fleste, ørkenstaten Qatar som VM-vert fire år senere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media