Håndball-VM

Qatar-grep forbløffer

Norge er kvartfinaleklare etter overkjøring av Qatar. Nå venter Tyskland i gruppefinale.

GOD: Norges Gøran Johannessen leverte nok en strålende VM-kamp mot Qatar. Foto: AP Photo/Piotr Hawalej)
GOD: Norges Gøran Johannessen leverte nok en strålende VM-kamp mot Qatar. Foto: AP Photo/Piotr Hawalej) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Qatar - Norge 17-30 (9-14)

KATOWICE/OSLO (Dagbladet): Noen timer seinere slo Tyskland Nederland i Katowice i det som ble en tysk fest på parketten og tribunen. Dermed blir det en ren gruppefinale mandag.

I pressesonen etter Norges kamp ble norske spillere omringet av tyske journalister.

- Det er mye folk her. Håndball er stort i Tyskland. De stiller alltid med mye folk. De lurer spesielt på mandagens kamp, smiler Tyskland-proff Harald Reinkind til Dagbladet i den overbefolkede intervjusonen.

- Hvordan ser de på kampen?

- Jeg tror de og er spent. Begge lag går inn med alt hva vi har. Virker som tyskerne er spente på hvor de står. De har ikke hatt den største motstanden ennå de heller, svarer Reinkind.

OMRINGET: Tyskland-proffene Harald Reinkind og Sander Sagosen måtte svare på spørsmål fra tyske journalister etter seieren over Qatar. Foto: Henrik Myhrvold Simensen/Dagbladet
OMRINGET: Tyskland-proffene Harald Reinkind og Sander Sagosen måtte svare på spørsmål fra tyske journalister etter seieren over Qatar. Foto: Henrik Myhrvold Simensen/Dagbladet Vis mer

Norge løp Qatar i senk fra start lørdag kveld.

Etter åtte minutter tok Qatar time out, da sto det 6-1 til Norge.

Qatar-grep

Det var et Qatar-lag uten sin store stjerne Rafael Capote. Lagets spanske trener Valero Rivera López valgte også å hvile et par viktige spillere fra start, og bruke keeperen som har vært tredjevalget under VM.

- Det viser litt at de har tenkt at vi sparer oss mot Norge fordi vi har ingen sjanse uansett, kommenterte Kristian Kjelling på Viaplay.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

Til Dagbladet forteller Qatars Youssef Benali at det var et fysisk sliten Qatar-lag som kom til kampen, og at det spilte inn på hvordan laget ble disponert.

- At keeperen ikke spilte, var vi litt overrasket over, det visste vi ikke. Men alt det andre hadde vi full kontroll på, at Capote ikke spilte, akkurat det var ikke en overraskelse, sier Tobias Grøndahl til Dagbladet.

Harald Reinkind var ikke så overrasket.

- Overrasket og overrasket, men det er jo klart at de møter vel Argentina i den siste kampen. Etter den starten de fikk nå, så så de vel fort at de kan spare noen krefter inn mot den kampen, at den blir viktigere i forhold til plassering i gruppa. Det kan være at de tenkte sånn, i tillegg til at de begynner å bli slitne og ville rullere litt, sier Reinkind til Dagbladet.

Med en komfortabel ledelse plukket landslagssjef Jonas Wille ut Sander Sagosen og lot trønderen hvile.

Til tross for flere skifter og rullering fra treneren fra Halden, hadde Norge god kontroll. Til pause var det ledelse med fem mål. Etter hvilen giret Norge ytterligere opp.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

I oppløsning

Wille erkjenner at de møtte et Qatar-lag som gikk i oppløsning utover i kampen.

- Det ble lett match. De rullerte på mannskapet de også, og har ikke i nærheten av samme mannskap som oss. Spillerne våre var ultrafokuserte og slurvet ikke et eneste sekund.

Bakerst hos Norge sto Torbjørn Bergerud en kjempekamp fram til han overlot buret til Kristian Sæverås et kvarter før slutt.

- Så tett på et terningkast seks som du kan komme, uttalte Viaplay-ekspert Ole Erevik i pausen.

Resultatet gjør at Norge har fem seire på fem kamper i VM. Mandag venter trolig det som blir den tøffeste motstanden hittil i Tyskland.

- Gratulerer til Norge, de fortjente seieren. Spillerne våre var veldig trøtte i dag, sier Qatars Youssef Benali til Dagbladet.

- Vi vet at Norge er et sterkt lag og de ønsker å vinne turneringen, sier han videre.

Han var den eneste spilleren fra Qatar som stoppet for norsk presse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer