- Qatar må miste VM om dette fortsetter

Kritisk fotballpresident.

KRITISK:  Fotballpresident Yngve Hallén mener Qatar må skjerpe inn eget regelverk om de skal få lov til å ha VM2022. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISK: Fotballpresident Yngve Hallén mener Qatar må skjerpe inn eget regelverk om de skal få lov til å ha VM2022. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, er klar i talen når Dagbladet snakker med ham om Qatar og deres rolle i forbindelse med VM i 2022.

Dagbladet publiserte tidligere denne uka historien til en rekke av menneskene som har fått lide etter at Qatar fikk tildelig VM i 2022.

Valget av Qatar som vertsnasjon for fotball-VM 2022 sjokkerte idrettsverden. Mesterskapet etterforskes av sveitsisk politi, etter påstander om grov korrupsjon i VM-tildelingen.

Og det er ikke den største skandalen opp i alt dette. Hvert år dør nemlig hundrevis av nepalske arbeidere på jobb i Qatar. 

I lille emiratet er det nemlig satt i gang en rekke prosjekter for å få landet klart til VM. I tillegg til fotballstadionene er milliarder av kroner investert i kollektivtransport og hoteller - og Qatar har møtt kraftig kritikk for uverdige forhold for gjestearbeiderne som bygger festen. 

- Miste VM - Qatar må miste hele VM om forholdene, som for eksempel Dagbladet har avdekket, ikke blir bedre. Lovgivning må strammes inn og vi må få tilgang på flere rapporter og holdningene må endres, sier fotballpresidenten til Dagbladet.Han går fullt ut og støtter uttalelsene fra hva Sharan Burrow, generalsekretæren i den internasjonale fagforeningen ITUC, sa til Dagbladet tidligere denne uken: - Fokus må rettes mot Qatar-VM. Qatar må presses til det ytterste, og her må FIFA stå først i korstoget, sa hun.- Det som har fortvilt mest i jobben opp mot å presse Qatar at de har en lovgivning som de ikke følger opp. Rettigheter som de ikke følger opp. Et veldig lavt frekvensnivå av arbeidsrelaterte kontroller. En del lovgivning må strammes inn, det kan ikke fortsettte slik, sier Hallén.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer