Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Qatar mener aircondition er løsningen for VM i 2022

- Det er ikke vanskelig.

EN PLAN: FIFA-president Sepp Blatter vurderer å flytte verdensmesterskapet i 2022 fra sommer til vinter. Sommeren i Qatar kan bli svært varm. Det kan bli 50 varmegrader og store utfordringer for spillere, trenere, dommere og tilskuere. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
EN PLAN: FIFA-president Sepp Blatter vurderer å flytte verdensmesterskapet i 2022 fra sommer til vinter. Sommeren i Qatar kan bli svært varm. Det kan bli 50 varmegrader og store utfordringer for spillere, trenere, dommere og tilskuere. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Vis mer

Flere ønsker å flytte fotball-VM i 2022 til vinteren, men arrangøren i Qatar tror ikke varmen blir et problem.

FIFA-president Sepp Blatter vurderer å flytte verdensmesterskapet i 2022 fra sommer til vinter. Sommeren i Qatar kan bli svært varm. Det kan bli 50 varmegrader og store utfordringer for spillere, trenere, dommere og tilskuere.

- Vi har alltid sagt at vi kan arrangere VM om sommeren, men dersom FIFA eller fotballverdenen vil flytte det til vinter, gjør vi gjerne det. Men ønsker de å holde det på sommeren, er vi også klare, forsikrer generalsekretæren i arrangørkomiteen, Hassan Al Thawadi.

Aircondition Om noen uker starter byggingen av det første VM-stadionet i Al Wakrah, 20 kilometer fra Doha. Aircondition blir en av utfordringene.

- Det blir aircondition både på kampstadionene og treningsanleggene. Det er ikke vanskelig å få til. Utfordringen er å bruke minst mulig energi. Vi vurderer også ulike muligheter for hvordan en best skal kunne utnytte skygge og skjerme for sollys, sier en kilde til AFP.

Stevnekollisjon Blatter selv vil unngå at fotball-VM kolliderer med vinter-OL i 2022. Han er derfor skeptisk til et mesterskap i januar/februar. FIFA-sjefen foretrekker november/desember.

Men det er noe amerikansk fjernsyn er skeptisk til. De er opptatt med sendinger fra amerikansk fotball. Samtidig øyner BeIN Sport America, en underkanal av Al Jazeera, muligheter for å overta rettighetene.

(NTB)